ΕνημέρωσηΟικονομία

«Τέλος χρόνου» την Παρασκευή για διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ: Πώς θα «ξεφουσκώσετε» τα εκκαθαριστικά σας

Δύο ημέρες έχουν στη διάθεση τους οι φορολογούμενοι που εντόπισαν λάθη η παραλείψεις στο Ε9 για να διορθώσουν τα στοιχεία των ακινήτων τους και να αλλάξουν το λογαριασμό για το φετινό ΕΝΦΙΑ.

Με τις διορθώσεις στα ακίνητα που αποκτήθηκαν το 2021 αλλά και σε ακίνητα που έχουν δηλωθεί στο Ε9 τα προηγούμενα έτη οι ιδιοκτήτες ακινήτων με λάθη στον όροφο, στην έκταση των κύριων και βοηθητικών χώρων, στα εμπράγματα δικαιώματα, στα ποσοστά συνιδιοκτησίας, στα χαρακτηριστικά του αγροτεμαχίου και των κτισμάτων έχουν τη δυνατότητα να ξεφουσκώσουν το ποσό του φόρου που πρέπει να καταβάλλουν φέτος.

Με βάση το ισχύον καθεστώς με την υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης Ε9 εκδίδεται αυτόματα νέο εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ εφόσον από τις διορθώσεις προκύψει αύξηση ή μείωση του φόρου έως 300 ευρώ. Σε περίπτωση που η μείωση του φόρου ξεπερνά τα 300 ευρώ ο φορολογούμενος θα πρέπει να προσκομίσει για έλεγχο στην εφορία τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να γίνει νέα εκκαθάριση.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock