Κόσμος

«Τέλος στις φανέλες ποδοσφαιριστών με τον αριθμό 88» στην Ιταλία: Τι συμβολίζει

Συγκεκριμένα, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι συνάντησε σήμερα τους εκπροσώπους των ποδοσφαιρικών ομάδων της χώρας, με τη συζήτησ να επεκτείνεται στην τροποποίηση του «ηθικού κώδικα» των ομάδων της Ιταλίας, με ειδική αναφορά σε θέματα ρατσισμού και στην καταπολέμηση ακραίων, αντιδημοκρατικών ιδεολογιών.

Όπως δήλωσε ο Ιταλός υπουργός, στο εξής «δεν θα υπάρχουν φανέλες ποδοσφαιριστών με τον αριθμό 88». Δεν πρόκειται για τυχαίο αριθμό διότι, όπως γράφει ο Τύπος, παραπέμπει στον ναζιστικό χαιρετισμό «Heil Hitler» («Χαίρε Χίτλερ»), αφού το Η είναι το όγδοο γράμμα του γερμανικού αλφαβήτου. (σ.σ. δηλαδή 88 = HH = Heil Hitler).

Παράλληλα, η συμφωνία της ιταλικής κυβέρνησης με τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους της χώρας προβλέπει ότι οι οπαδοί τους δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν σύμβολα που συνδέονται με το μαύρο, ναζιστικό παρελθόν και ούτε να χρησιμοποιούν εκφράσεις που υποθάλπουν κάθε είδος διακρίσεων.

Οι σύλλογοι θα πρέπει επίσης να καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα διακόπτονται οι ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις σε περιπτώσεις ρατσιστικών επιθέσεων.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock