ΕνημέρωσηΠολιτική

Θεσσαλονίκη – Καραγιάννης: Τέλος 2023 το Μετρό, προχωρά το σχέδιο για τον αυτοκινητόδρομο FlyOver

Στο πλάνο των έργων που υλοποιούνται στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να την καταστήσουν πρωταγωνίστρια της νέας εποχής, αναφέρθηκε μιλώντας στο συνέδριο Prodexpo North 2022 ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, κ. Γιώργος Καραγιάννης, τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι ορίζοντας για την ολοκλήρωση του Μετρό της πόλης είναι το έτος 2023.

Θέτοντας το πλαίσιο μέσα στο οποίο εξελίσσονται τα έργα στη χώρα, ο κ. Καραγιάννης έκανε λόγο για μια νέα φιλοσοφία η οποία «εμπεριέχει την ισχυρή σύνδεση των έργων με κρίσιμους παραγωγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, ενσωματώνοντας όλα τα σύγχρονα προτάγματα της βιώσιμης ανάπτυξης και της αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης, πάντοτε προσανατολισμένοι στην ανάγκη της ελληνικής οικονομίας τόσο για άμεση ανάκαμψη όσο και για διαρκή ανάπτυξη σε πιο στέρεες βάσεις».

Ειδικότερα για τη Θεσσαλονίκη, ο υφυπουργός Υποδομών τόνισε ότι η πόλη εδώ και χρόνια χρειαζόταν μεγάλα βιώσιμα έργα υποδομών και εξωστρέφεια «για να αναδείξει τον μητροπολιτικό της ρόλο στην φυσική ενδοχώρα των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης γενικότερα. Να διασφαλίσει την ισχυρή της θέση στην γεωπολιτική δυναμική της ευρύτερης περιοχής».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger