ΕνημέρωσηΟικονομία

Thessaloniki Summit: Ελλείψεις ειδικοτήτων σε ζήτηση – Αναγκαία η εξέλιξη δεξιοτήτων των εργαζομένων

Το πόσο σημαντική είναι η εξέλιξη των δεξιοτήτων των εργαζομένων (σ.σ reskilling), είτε αυτοί σήμερα κατοικούν στη χώρα είτε, ως μέρος μιας διαδικασίας brain regain, βρίσκονται εκτός Ελλάδας αλλά θα επιθυμούσαν να επιστρέψουν στη χώρα, εστίασαν οι ομιλητές στο Thessaloniki Summit κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών.

Συγκεκριμένα, στο ίδιο θέμα επικεντρώθηκαν οι κ.κ. Παντελής Τζωρτζάκης, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας HDB, Αντώνης Τσιμπούκης, Γενικός Διευθυντής Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας της Cisco, Ανδρέας Ξηρόκωστας, Διευθύνων Δύμβουλος της SAP Hellas, Cyprus, Malta και Δημήτρης Γιάντσης Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Έργων της «Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ» ΚτΠ ΑΕ.

Ο κ.Τζωρτζάκης, εστίασε στο ζήτημα του reskilling των εργαζομένων, καθώς και στην σημασία που έχει για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας η δημιουργία «προϊόντων», είτε λογισμικού, είτε hardware, όχι για την ελληνική, αλλά για την παγκόσμια αγορά, ενώ τόνισε πως η εξεύρεση χρηματοδότησης δεν είναι κύριο πρόβλημα για τις ελληνικές επιχειρήσεις στην εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock