ΕνημέρωσηΟικονομία

Timberhub: Η startup με ελληνικό DNA που θέλει να αλλάξει την αγορά της ξυλείας

Με ισχυρή χρηματοδότηση και μία ιδέα που έχει ως στόχο την ψηφιοποίηση της αγοράς ξυλείας ξεκινά η Timberhub, μία startup με έδρα μεν το Άμστερνταμ αλλά με ιδιαίτερο έντονο το ελληνικό στοιχείο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι στον αρχικό (pre seed) γύρο χρηματοδότησης συγκέντρωσε το αρκετά υψηλό ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ με την Speedinvest, ένα από τα πιο γνωστά ευρωαϊκά funds που επενδύει σε πολύ αρχικά στάδια χρηματοδότησης, να ηγείται αυτού. Επιπλέον, στους χρηματοδότες περιλαμβάνονται business angels και ιδρυτές άλλων νεοφυών επιχειρήσεων, όπως οι Sennder, David Nothacker, Julius Köhler και Nicolaus Schefenacker, ο συνιδρυτής της Moonfare Αλέξανδρος Αργυρός και ο COO της Qogita, Μανώλης Μανασάκης.

Η Timberhub ιδρύθηκε από 4 Έλληνες (Ίων Σέργης, Δημήτρης Παγκράτης, Θωμάς και Γιάννης Ανδρουτσέλης) και αναπτύσσει μία πλατφόρμα που επιδιώκει να φέρει πιο κοντά τους παραγωγούς ξυλείας και ειδικά τα μεμονωμένα πριονιστήρια με κατασκευαστές και εργολάβους που χρησιμοποιούν το ξύλο. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα κατακερματισμένη αλλά ταυτόχρονα και αρκετά μεγάλη αγορά με την έμφαση αρχικά, όπως αναφέρει στο CNN Greece ο Ίων Σέργης, να επικεντρώνεται στη Γερμανία, η οποία είναι και η μεγαλύτερη της Ευρώπης.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger