Επικαιρότητα

Time to Act: Για να μην αποτελεί πια η πανδημία εμπόδιο στη διαχείριση του καρκίνου

Δραματικές είναι οι επιπτώσεις της νόσου COVID-19 στη διαχείριση εκατομμυρίων περιστατικών καρκίνου στην Ευρώπη, με την επιστημονική κοινότητα αλλά και τις υγειονομικές αρχές της Ε.Ε. να προειδοποιούν για ραγδαία επιδείνωση της υγείας των ογκολογικών ασθενών.

Για το λόγο αυτό, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Καρκίνου (European Cancer Organisation – ECO) υλοποιεί μια ευρεία καμπάνια ευαισθητοποίησης με κεντρικό μήνυμα «Τώρα είναι η ώρα για δράση – Time To Act», επισημαίνοντας την ανάγκη για αντιμετώπιση των συσσωρευμένων εκκρεμοτήτων που έχει προκαλέσει η πανδημία στην διαχείριση του καρκίνου. Η έκκληση για δράση απευθύνεται σε όλους τους ασθενείς με καρκίνο, τους επαγγελματίες υγείας, τους φορείς χάραξης πολιτικής αλλά παράλληλα και όλους τους πολίτες.

Την υποστήριξή τους στην πρωτοβουλία αυτή έχουν εκφράσει φορείς και κόμματα από όλη την Ευρώπη ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, ενώ μεταξύ των χορηγών βρίσκεται και η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock