ΕνημέρωσηΟικονομία

Την επιστροφή των μισθών και των συντάξεων σε τροχιά ανόδου θα σηματοδοτήσει το 2023

Την επιστροφή των μισθών και των συντάξεων σε τροχιά ανόδου θα σηματοδοτήσει το 2023, καθώς η βελτίωση των αμοιβών μέσω του κατώτατου μισθού και της επαναφοράς των τριετιών για όλους τους εργαζομένους θα αποτελέσει βασικό «αντίδοτο» στην κλιμακούμενη έξαρση της ακρίβειας.

Πέραν των μισθών, που αναμένεται το επόμενο έτος να επανέλθουν – τουλάχιστον για τα κατώτατα όρια – στα επίπεδα προ της περιόδου της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων, αυξήσεις προβλέπεται να δοθούν και στις συντάξεις, κλείνοντας έναν «κύκλο συρρίκνωσης». Θα πρόκειται για την πρώτη – ύστερα από 13 χρόνια – αύξηση των συντάξεων.

Η αύξηση των συντάξεων από την 1.1.2023 προβλέπεται στην ισχύουσα νομοθεσία, την οποία η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να εφαρμόσει. Σύμφωνα με τον νόμο 4670/2020 (νόμος Βρούτση), από 1η Ιανουαρίου θα δοθούν αυξήσεις στις συντάξεις ίσες με το 50% της μεταβολής του ΑΕΠ και επίσης με το 50% της μεταβολής του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (τιμάριθμος).

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger