Επικαιρότητα

Την Πέμπτη η προσωρινή διαταγή επί της αίτησης της Μαργαρίτας Θεοδωράκη κατά του Νίκου Κουρή

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη που έχει στραφεί εις βάρος του 54χρονου άνδρα, παρέστη στο δικαστήριο συνοδευόμενη από το δικηγόρο της Αλέξανδρο Λυκουρέζο, ενώ  στη διαδικασία παρέστη και ο Νίκος Κουρής, ο οποίος σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους επέμεινε πως είναι γιος του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη και πως άμεσα πρόκειται να προχωρήσει και σε τεστ DNA προκειμένου αυτό να αποδειχθεί και τυπικά.

Μέχρι αύριο το πρωί αναμένεται να εκδοθεί η προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου Αθηνών επί της αίτησης της Μαργαρίτας Θεοδωράκη να απαγορευθεί στον Νίκο Κουρή, που υποστηρίζει πως είναι γιος εκτός γάμου του εμβληματικού μουσικοσυνθέτη της Ελλάδας να χρησιμοποιεί το επώνυμο «Θεοδωράκης».

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η κ. Θεοδωράκη στην αίτησή της, ο συγκεκριμένος: «αυτοπροβάλλεται και αναμειγνύεται σε διάφορες εκδηλώσεις και καταστάσεις της ρέουσας κοινωνικής ζωής ως ο γιός του Μίκη Θεοδωράκη. Εμφανίζεται ως πρόσωπο –γόνος ενός Πνευματικού ανθρώπου που έχει αναγνωρίσει η υφήλιος, δήθεν εκπρόσωπος και συνεχιστής της Ιστορίας και του βάρους του μουσουργού Μίκη Θοδωράκη, προσποιούμενος ότι εκπροσωπεί όλη την οικογένειά του και δη εμένα και χρησιμοποιεί το επίθετο ‘Θεοδωράκης’ ως απόρροια σχέσης πατρός προς τέκνο, επιχειρώντας να προσδώσει κύρος και βαρύτητα στο πρόσωπό του, και συγχρόνως να προσδώσει κύρος και ποιότητα στην εκδήλωση που συμμετέχει αλλά συγχρόνως προσπαθώντας να προσχωρήσει και να εγκριθεί από την οικογένεια του μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη. Σε κάθε περίπτωση αποβλέπει στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος επί κάθε στοιχείου της κληρονομιαίας περιουσίας του αποβιώσαντος.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock