ΕνημέρωσηΟικονομία

Το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ κάνει τη διαφορά

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η υβριδική Επιστημονική Ημερίδα που διοργάνωσε το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Σάββατο 7 Μαΐου 2022, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικολογικής Ογκολογίας, της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας και τιμήθηκε από την παρουσία της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιά και εξεχόντων πολιτικών της Β’ Περιφέρειας Αθηνών, κ.κ. Κατσαφάδο Κ. & Μαρκόπουλο Δ.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων, δια ζώσης και διαδικτυακά, άγγιξε τους 325!!

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση του ρομποτικού χειρουργικού προγράμματος που πραγματοποιείται εδώ και δύο χρόνια στο Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ και το οποίο αποτελεί το νέο όπλο στη φαρέτρα της χειρουργικής για την πραγματοποίηση επεμβάσεων σε δύσκολα χειρουργικά πεδία με μεγάλη ακρίβεια κινήσεων.

Στην ημερίδα συμμετείχαν διακεκριμένοι ομιλητές και επιστήμονες της Ρομποτικής Χειρουργικής από διάφορες ειδικότητες, όπως ο κος Κων/νος Κωνσταντινίδης MD, PHD, FACS, MAMSE, ο κος Γεώργιος Κυριάκου MD, PhD, FEBU, ο κος Νικόλαος Βλάχος M.D, F.A.C.O.G. κ.α., οι οποίοι μοιράστηκαν εμπειρίες και προβληματισμούς μέσα από μία άκρως εποικοδομητική συνάντηση.

Αξίζει να τονίσουμε ότι το Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ Δημόσιο Νοσοκομείο αυτή τη στιγμή το οποίο διαθέτει το ρομποτικό χειρουργικό σύστημα Da Vinci X, 4ης τεχνολογικής γενιάς και παρά τις δυσκολίες των τελευταίων ετών, πραγματοποιεί πληθώρα επεμβάσεων (ουρολογικών, γυναικολογικών και γενικής χειρουργικής), με στόχο τα καλύτερα χειρουργικά αποτελέσματα και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ασθενούς.

Αποκλειστικοί χορηγοί και θερμοί υποστηρικτές της εκδήλωσης ήταν η εταιρεία SOFMEDICA και το Κέντρο Εκπαίδευσης και Προσομοίωσης ISLE ACADEMY, οι οποίοι έχουν συμβάλει με τον τρόπο τους στη δημιουργία του επιτυχημένου αυτού προγράμματος ρομποτικής χειρουργικής μέσω της παροχής συνεχούς κλινικής υποστήριξης και εκπαίδευσης των χειρουργικών ομάδων στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις τους.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί η ενθαρρυντική και καθοριστική συμμετοχή και υποστήριξη της, υπό τον κ. Χαράλαμπο Τουμπέκη, Διοίκησης του Νοσοκομείου, η οποία έχει πλήρη επίγνωση του ¨θησαυρού¨ που διαθέτει και παρέχει με τον καλύτερο τρόπο τις πολύτιμες υπηρεσίες της στους πολίτες του Πειραιά και όχι μόνο.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger