ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Το Genesis Ventures αναζητεί την επόμενη «μεγάλη ιδέα» του ελληνικού επιχειρείν

Το έλλειμμα που παρατηρείται στην χώρα μας όσον αφορά τη χρηματοδότηση νέων, καινοτόμων startups επιδιώκει να καλύψει η Genesis Ventures, ένα επενδυτικό fund που θέλει να στηρίξει επιχειρηματικές ομάδες που κάνουν τα πρώτα τους βήματα.

Το Genesis Ventures δημιουργήθηκε από τον Στέργιο Αναστασιάδη και τον Δημήτρη Μαρούλη, δύο στελέχη που έχουν εργαστεί για πολλά χρόνια εκτός Ελλάδος και έχουν ασχοληθεί με επενδυτικές κινήσεις σε περισσότερους από 10 διαφορετικούς επιχειρηματικούς τομείς.

Τα αρχικά κεφάλαια του fund ανέρχονται στα 25 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 20 εκατ. ευρώ προέρχονται από το πρόγραμμα Jeremie, το πρώτο πρόγραμμα για χρηματοδοτήσεις σε startups, και πιο συγκεκριμένα, αφορούν τα κέρδη -αλλά και τις «επιστροφές»- που υπήρξαν από τις επενδύσεις των funds που χρηματοδοτήθηκαν από το Jeremie. Τα υπόλοιπα 5 εκατ. ευρώ προέρχονται από ιδιώτες επενδυτές.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock