Επικαιρότητα

Το ΙΦΕΤ εξασφάλισε για την Ελλάδα επαναστατικό φάρμακο για ασθενείς με προβλήματα όγκων στα νεφρά

Το Belzutifan εγκρίθηκε πέρσι τον Αύγουστο από τον FDA για ενήλικες ασθενείς με νόσο V.H.L. και συγκεκριμένα για τη θεραπεία είτε σχετιζόμενου νεφρικού καρκινώματος, είτε αιμαγγειοβλαστωμάτων, είτε νευροενδοκρινών όγκων παγκρέατος. Ωστόσο, αν και το Βelzutifan είναι ένα φάρμακο καινοτόμο και σωτήριο για τους ασθενείς με V.H.L., δεν είχε ακόμα διατεθεί στην ελληνική και στην ευρύτερη ευρωπαϊκή αγορά.

Το ΙΦΕΤ, μόλις προέκυψε το αίτημα παραγγελίας εξωτερικού από τον ΕΟΠΠΥ, κινήθηκε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα για να εξασφαλίσει την εισαγωγή του φαρμάκου, το οποίο αποτελεί την πρώτη και μοναδική εγκεκριμένη συστηματική θεραπεία για ασθενείς με V.H.L. Κατόπιν διεξοδικής έρευνας, το ΙΦΕΤ εισήγαγε απευθείας από την Αμερική το σκεύασμα, καθιστώντας την Ελλάδα την πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που το προμηθεύτηκε.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock