ΕνημέρωσηΤεχνολογία

To Meta δημιουργεί τον ταχύτερο ΑΙ υπερυπολογιστή

Μεγαλύτερη έμφαση στις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) και στην αξιοποίηση των σχετικών λύσεων θέλει να δώσει η Meta, η μητρική εταιρεία του Facebook και του Instagram. Και γι’ αυτό προχωρά με τη δημιουργία του ταχύτερου υπερυπολογιστή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το χώρο του ΑΙ.

Η δημιουργία του AI Research SuperCluster (RSC), όπως ονομάζεται η υποδομή, αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στις προσπάθειες της ερευνητικής ομάδας για το ΑΙ που έχει δημιουργήσει η Meta. Σύμφωνα με την τελευταία το RSC είναι αυτή τη στιγμή ένας από τους ταχύτερους υπερυπολογιστές για το χώρο του ΑΙ παγκοσμίως και θα είναι ο ταχύτερος όταν ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του στα μέσα του 2022.
Ήδη, η υποδομή χρησιμοποιείται για τη διαχείριση τεράστιων μοντέλων για το αποκαλούμενο natural language processing (NLP) με τον στόχο να είναι κάποια στιγμή να μπορεί να «τρέχει» μοντέλα με τρισεκατομμύρια παραμέτρους. Σε σχέση με την υπάρχουσα υποδομή της Meta, το RSC αυξάνει έως και 20 φορές -σε συγκεκριμένες περιπτώσεις- τις δυνατότητες που έχει η εταιρεία για να «τρέξει» και να δημιουργήσει νέα μοντέλα και εφαρμογές ΑΙ.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger