ΕνημέρωσηΟικονομία

Το μπαράζ αυξήσεων στα επιτόκια δεν άφησε τις αγορές να ανασάνουν

Στο κόκκινο κινήθηκαν σήμερα οι χρηματιστηριακές αγορές σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο με φόντο το μπαράζ αυξήσεων στα επιτόκια από τις Κεντρικές Τράπεζες των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Ελβετίας και της Νορβηγίας.

Τη χθεσινή απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) να αυξήσει εκ νέου τα επιτόκια του δολαρίου κατά 75 μονάδες βάσης στο επίπεδο 3% με 3,25%, το οποίο αποτελεί υψηλό 14 ετών, ακολούθησαν σήμερα οι ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες με την Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας (SNB) να αυξάνει το βασικό επιτόκιο του ελβετικού φράγκου κατά 75 μονάδες βάσης, στο 0,5% από -0,25%.

Σε αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, στο 2,25% από 1,75%, προχώρησε με τη σειρά της και Κεντρική Τράπεζα της Νορβηγίας (Norges Bank), αλλά και η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE), η οποία ανακοίνωσε αύξηση των βασικών επιτοκίων κατά 0,5%, προβλέποντας πως ο πληθωρισμός στη βρετανική οικονομία θα παραμείνει άνω του 10% για τους επόμενους μήνες.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock