ΕνημέρωσηΟικονομία

Το Plan B της κυβέρνησης για ενδεχόμενη ολική διακοπή ροής ρωσικού φυσικού αερίου

Στην τελική ευθεία μπαίνει το Plan B της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση μίας ολικής διακοπής ροής ρωσικού φυσικού αερίου στην ελληνική αγορά και ιδίως ενόψει του ενδεχομένου η Μόσχα να απαιτήσει από τις χώρες που της επέβαλαν κυρώσεις για την εισβολή στην Ουκρανία, πληρωμές των ποσοτήτων με νόμισμα το ρούβλι αντί του ευρώ. 

Χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας συγκάλεσε εκτάκτως συνεδρίαση της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων, προκειμένου να αξιολογηθούν όλα τα εναλλακτικά σενάρια για να διασφαλιστεί ο ομαλός ενεργειακός εφοδιασμός της χώρας, σε περίπτωση διακοπής της τροφοδοσίας φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Η ομάδα διαχείρισης κρίσεων έχει θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο για την εγκατάσταση μίας πλωτής δεξαμενής υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα προκειμένου να είναι επαρκείς οι ποσότητες LNG για την αντικατάσταση του ρωσικού αερίου, ενώ ταυτόχρονα διερευνάται και η τήρηση αποθεμάτων ασφαλείας φυσικού αερίου σε υπόγειες αποθήκες της Ιταλίας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock