ΕνημέρωσηΟικονομία

Τράπεζες: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός οδηγεί στην επόμενη ημέρα

Οι σύγχρονες πρωτοβουλίες που αναπτύσσει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα σε σχέση με τις πληρωμές, ο διαρκώς εξελισσόμενος ψηφιακός μετασχηματισμός σε ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα, και οι σχετικές συνέργειες που έχουν προκύψει βρέθηκαν στο επίκεντρο των αναφορών τραπεζικών στελεχών στη διάρκεια πάνελ συνεδρίου με τίτλο payments 360 που διοργάνωσε η Boussias.

Σημαντικό μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε επίσης στο επίπεδο εξοικείωσης των συναλλασσομένων στην Ελλάδα με τα σύγχρονα μέσα πληρωμής, στους κινδύνους που ελλοχεύουν (περιστατικά απάτης, που αποτελούν ωστόσο, όπως τονίσθηκε, ένα εξαιρετικά μικρό ποσοστό στο σύνολο των συναλλαγών) καθώς και στη διεύρυνση της αγοράς πληρωμών μέσω των παρόχων πληρωμών και τις σχετικές συνεργασίες.

Στο πάνελ του Συνεδρίου συμμετείχαν ο γενικός διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς και πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Πληρωμών και Λειτουργιών της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) κ. Γ. Γραμματικός, ο βοηθός γενικός διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας κ. Δ. Πλέσσας, ο υποδιευθυντής και επικεφαλής Πληρωμών της Alpha Bank κ. Δ. Νικολός και η COO της Τράπεζας Αττικής κ. Ε. Πρεσβεία.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock