ΕνημέρωσηΟικονομία

Τρεις εστίες ανάφλεξης στις τιμές των καυσίμων

Τρεις εστίες ανάφλεξης των τιμών των υγρών καυσίμων στην Ελλάδα έχουν σαν αποτέλεσμα την εκτίναξη της απλής αμόλυβδης βενζίνης κατά σχεδόν 0,38 ευρώ το λίτρο σε διάστημα μόλις τριών μηνών.

Ηταν στις 24 Φεβρουαρίου όταν ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με τις διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου να παίρνουν φωτιά. Το Μπρεντ από τα 99 δολάρια το βαρέλι που ήταν τη μέρα εκείνη να ακολουθεί ένα κρεσέντο ανόδου άνω των 100 δολαρίων, φτάνοντας στο υψηλότερο σημείο τα 127,98 δολάρια στις 8 Μαρτίου και να συνεχίζει σχεδόν σε καθημερινή βάση να διαπραγματεύεται πάνω από τα 105 με 110 δολάρια όλες τις μέρες μέχρι και τις 25 Μαΐου. Μάλιστα από τις 13 Μαΐου είναι σχεδόν καθημερινά καρφωμένο στα 111 δολάρια το βαρέλι. Την προαναφερόμενη περίοδο ήταν και σε έξαρση η συζήτηση στις Βρυξέλλες για την επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό αργό με αποτέλεσμα τη διατήρηση της τιμής του Μπρεντ στα επίπεδα των 111 δολαρίων.

Ενα καταιγιστικό ντόμινο ανατιμήσεων έπληξε την ευρωπαϊκή και την ελληνική αγορά που έχουν υψηλό βαθμό εξάρτησης από το πετρέλαιο.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger