Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / «ΤΡΕΜΕΙ» Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ – «Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΤΕΤΑΜΕΝΗ… ΜΕΤΑ ΤΟ “ΜΠΑΜ” ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ» ΛΕΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΦ

«ΤΡΕΜΕΙ» Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ – «Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΤΕΤΑΜΕΝΗ… ΜΕΤΑ ΤΟ “ΜΠΑΜ” ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ» ΛΕΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΦ

«Στρατιωτικά, μέσω των δομών του Υπουργείου Άμυνας, που ασχολούνται με τη συλλογή και ανάλυση πληροφοριών, παρακολουθούμε την κατάσταση πολύ προσεκτικά, μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Άμυνας Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ στην κοινοβουλευτική επιτροπή άμυνας, όπου οι βουλευτές τον άκουσαν για τα τρέχοντα θέματα της αμυντικής πολιτικής.

Απάντησε, επίσης, σε μια ερώτηση σχετικά με τη διαμάχη μεταξύ των δύο γειτονικών κρατών μελών του ΝΑΤΟ.

«Όπως γνωρίζετε, η θέση του Υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας είναι να επιλυθεί αυτή η ένταση μέσω διαπραγματεύσεων, συνομιλιών και επιδίωξης διαλόγου με ειρηνικό τρόπο, και όχι με επίδειξη όπλων και στρατιωτική κλιμάκωση, γιατί εάν προκύψει μια τέτοια κατάσταση, καθαρά οικονομικά, μία από τα πρώτα θύματα, για να μην αναφέρουμε το πρώτο, μετά τις δύο πληγείσες χώρες, θα είναι η Βουλγαρία», δήλωσε ο Καρακατσάνοφ.

«Στο το ερώτημα είναι αν έχουμε λάβει στρατιωτικά μέτρα, δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητα, ακριβώς, λόγω της πτυχής που έχω θίξει. Μία από τις ενεργοποιήσεις μας προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση, γνωρίζουμε την ιστορία των σχέσεων στην περιοχή των Βαλκανίων, θα μπορούσε μόνο να αυξήσει την ένταση, όχι να την ανακουφίσει. Όπως βλέπετε ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά τεταμένη…», είπε ο Καρακατσάνοφ.

πηγη

loading...

Δείτε επίσης

Ἄμα μιλᾷ ἡ Ψυχή τοῦ Ἕλληνος ! ΟΛΟΙ με σημαίες σε σπίτια, πλατείες, αυτοκίνητα

Πῶς νά δεχθῇ ἕνας Ἕλλην,μία Ἑλληνίδα ὅτι ἐφέτος πού συμπληρώνονται 80 χρόνια ἀπό ἐκείνη τήν χρυσῆ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη