Κόσμος

Τυνησία: Δύτες επιθεωρούν το δεξαμενόπλοιο που ναυάγησε στην Γκαμπές

Δύτες ξεκίνησαν σήμερα την επιθεώρηση του κύτους ενός δεξαμενόπλοιου που μετέφερε 750 τόνους καυσίμων και ναυάγησε χθες στις νοτιανατολικές ακτές της Τυνησίας, όπου προσώρας δεν έχει εντοπιστεί κάποια μόλυνση σύμφωνα με τις αρχές.

Η οργάνωση για την προστασία της φύσης WWF προειδοποίησε ωστόσο για τον κίνδυνο «μιας νέας περιβαλλοντικής καταστροφής στην περιοχή» της Γκαμπές, μιας σημαντικής αλιευτικής ζώνης περίπου 400.000 κατοίκων που έχει ήδη υποστεί επεισόδια ρύπανσης.

«Χάρη στη βελτίωση των μετεωρολογικών συνθηκών, μια ομάδα δυτών συνοδεία του καπετάνιου και του μηχανικού του σκάφους, που γνωρίζουν τη διαμόρφωσή του, μεταβαίνουν επί τόπου προκειμένου να εξετάσουν το κύτος», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του δικαστηρίου της Γκαμπές, Μοχάμεντ Καράι, που ξεκίνησε έρευνα για τις αιτίες του ναυαγίου.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock