Επικαιρότητα

Βασιλική Μυλωνά: Να πετύχουμε επιπλέον 50% μείωση στα τροχαία το επόμενο διάστημα

Η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα της ΕΕ που κατέγραψε μείωση θανάτων από τα τροχαία δυστυχήματα κατά 54%, τη δεκαετία 2010-2020, επισημαίνει με συνέντευξή της η κ. Βασιλική Μυλωνά, πρόεδρος του Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», στο CNN Greece.

Η κ. Μυλωνά στέκεται στην υποστήριξη του Παγκόσμιου Σχεδίου για τη Δεκαετία Δράσης για την Οδική Ασφάλεια 2021-2030 και ζητά ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια για να πετύχουμε νέα μείωση 50% στον αριθμό των συμπολιτών μας που χάνονται στην άσφαλτο. «Την προηγούμενη δεκαετία το καταφέραμε και ήμασταν η μόνη χώρα στη ΕΕ που πέτυχε το στόχο αυτό σημειώνοντας μείωση κατά 54% στους θανάτους. Ας βάλουμε τα δυνατά μας όλοι για να έχουμε ανάλογα αποτελέσματα και στο μέλλον. Οι ασφαλείς μετακινήσεις είναι ένα δικαίωμα που το αξίζουμε όλοι», αναφέρει η ίδια χαρακτηριστικά.

Εν μέσω πράσινης μετάβασης, η κ. Μυλωνά στέκεται στη σημασία του ανθρώπινου παράγοντα, καθώς όπως αναφέρει, «εξακολουθεί να είναι καθοριστικός ο ρόλος του οδηγού. Η πλειοψηφία των τροχαίων συμβάντων οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος για αυτό το λόγο είναι σημαντικός παράγοντας η συμπεριφορά του οδηγού ανεξάρτητα από το αν οδηγεί όχημα που κινείται ηλεκτρικά ή με τη χρήση ορυκτών καυσίμων».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock