Κόσμος

Βέλγιο: Παρατείνεται η λειτουργία των πυρηνικών εργοστασίων έως το 2035

Μέχρι το 2035 θα συνεχίσει το Βέλγιο να αξιοποιεί τους πυρηνικούς σταθμούς της χώρας, αφού ο πόλεμος στην Ουκρανία, ανέτρεψε τα σχέδια για την σταδιακή εγκατάλειψη της πυρηνικής ενέργειας.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ο βέλγος πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντε Κρο η κυβέρνηση του Βελγίου αποφάσισε η χώρα να συνεχίσει να αξιοποιεί τους πυρηνικούς ηλεκτροπαραγωγικούς της σταθμούς για δέκα χρόνια παραπάνω από ό,τι προγραμματιζόταν, αφού οι Βρυξέλλες ζύγισαν τις επιλογές τους ως προς τον ενεργειακό εφοδιασμό μετά το ξέσπασμα της σύρραξης ανάμεσα στη Ρωσία και στην Ουκρανία.

Η απόφαση μεταφράζεται στο ότι ο σταθμός Tihange 3, κοντά στη Λιέγη, στα σύνορα με τη Γερμανία (1.038 μεγαβάτ), καθώς και ο σταθμός Doel 4, κοντά στην Αμβέρσα (1.039 MW), θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως τουλάχιστον το 2035.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock