ΕνημέρωσηΠολιτική

Βελτιώσεις στην τροπολογία για το «μπλόκο» Κασιδιάρη από τον Μάκη Βορίδη

Σειρά βελτιώσεων με στόχο την επίτευξη της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης επέφερε στην τροπολογία που “μπλοκάρει” την εκλογική κάθοδο Κασιδιάρη η κυβέρνηση με τον αρμόδιο υπουργό Μάκη Βορίδη να αναφέρει ότι τυχόν άρνηση στήριξης υποδηλώνει πως υποκρισία.

«Ενδεχόμενη επιμονή στην άρνηση φανερώνει πως η ευαισθησία σας για την επίτευξη του στρατηγικού στόχου που είναι ο αποκλεισμός κομμάτων που έχουν στην ηγεσία τους εγκληματίες είναι προσχηματική και υποκριτική», είπε ο υπουργός Εσωτερικών, παρουσιάζοντας τις νομοτεχνικές βελτιώσεις. Σύμφωνα με αυτές, συγκεκριμενοποιείται ο κατάλογος των αδικημάτων με πολιτειακή απαξία και ορίζεται με σαφήνεια το εύρος της κρίσης του αρμοδίου τμήματος του Αρείου Πάγου.

«Έχουμε απαντήσει στα πάντα και ενσωματώσαμε όλες τις παρατηρήσεις. Το ΚΚΕ έχει αντίρρηση αρχής για λόγους που ανάγονται στην δική του ιστορική εμπειρία… Έχουμε την καθαρή θέση της επιστημονικής επιτροπής, έχουμε εξαντλήσει το διάλογο, λάβαμε όλες τις συνταγματικές πρόνοιες, ακούσαμε τις ευαισθησίες και τις ενσωματώσαμε σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό. Μένει ένα ερώτημα: είμαστε όλοι σύμφωνοι ότι καταδικασμένοι για εγκληματικές οργανώσεις δεν μπορούν να υποδύονται τους αρχηγούς πολιτικών κομμάτων; Αν συμφωνούμε η τροπολογία πρέπει να υπερψηφιστεί από την μέγιστη δυνατή πλειοψηφία. Αν μετά από όλα αυτά επιμείνετε σε άρνηση τότε θα είστε έκθετοι και έωλοι ως προς τον στρατηγικό στόχο», είπε προς την αντιπολίτευση.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock