ΕνημέρωσηΟικονομία

ΒΙΚΟΣ A.E. : Τριάντα χρόνια είμαστε ένα με το νερό μας

Πριν από 30 χρόνια, το 1992, στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, ο ΟΗΕ αποφάσισε ότι το νερό, ο πολυτιμότερος πόρος του πλανήτη, πρέπει να έχει τη δική του Παγκόσμια Ημέρα. Έτσι, από τότε η 22α Μαρτίου ορίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό, για να αναγνωρίζουμε και θα θυμόμαστε κάθε χρόνο τη σημασία του.

Στην εταιρεία Βίκος, εδώ και 30 χρόνια, τιμούμε και προάγουμε την αξία του νερού. Με όρους βιώσιμης ανάπτυξης, εμφιαλώνουμε απευθείας από τις πηγές χωρίς καμία επεξεργασία, φυσικό μεταλλικό νερό για να το διανείμουμε σε κάθε άκρη της Ελλάδας. Με ηγετική θέση στην αγορά, η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων (ΒΙΚΟΣ Α.Ε.), συμπορεύεται με την ιστορία του νερού, ακολουθώντας με σεβασμό, την πορεία του, που άλλοτε είναι σταθερή και γαλήνια κι άλλοτε δυναμική και ορμητική.

Γιατί το νερό είναι τόσο σημαντικό για τον ανθρώπινο Οργανισμό;

Το νερό είναι εξίσου σημαντικό με το οξυγόνο για να υπάρχει ζωή. Σύμφωνα με την Επιστημονική Επιτροπή της EFBW (European Federation of Bottled Waters), το νερό μετά το οξυγόνο είναι το πιο σημαντικό στοιχείο για την ανθρώπινη ζωή στη γη.

Είναι το κύριο συστατικό του σώματός μας, καθώς αποτελεί το 60% του ανθρώπινου σώματος ενός ενήλικα. Το νερό μεταφέρει στους ιστούς τα θρεπτικά συστατικά που παίρνουμε από τα τρόφιμα και απομακρύνει τις άχρηστες ουσίες και τις τοξίνες. Μας βοηθά στην πέψη της τροφής και συντελεί στη διατήρηση της φυσιολογικής θερμοκρασίας του σώματος. Όταν πίνουμε άφθονο νερό προλαβαίνουμε την αφυδάτωση, η οποία μπορεί να μας προκαλέσει κούραση, αδυναμία συγκέντρωσης και πονοκέφαλο, ενώ κρατάμε τον μεταβολισμό μας σε σταθερό ρυθμό.

Η σημασία του νερού για τον οργανισμό μπορεί να γίνει αντιληπτή, αν σκεφτούμε ότι ο μέσος άνθρωπος χωρίς τροφή μπορεί να ζήσει για αρκετές εβδομάδες, ενώ χωρίς νερό δεν θα επιβιώσει για περισσότερες από 10 ημέρες.

Πόσο νερό την ημέρα πρέπει να πίνουμε;

Δεν υπάρχει μία απάντηση για όλους, καθώς οι ανάγκες του κάθε οργανισμού σε νερό είναι διαφορετικές και εξαρτώνται από πολλούς παράγοντας. Η ελάχιστη ποσότητα νερού που θα πρέπει να πίνουμε καθημερινά ξεκινάει από το ένα λίτρο, και ανά περίπτωση μπορεί να φτάσει και τα 7-8 λίτρα. Οι ποσότητες του νερού που χρειάζεται καθημερινά ο οργανισμός εξαρτώνται και από την εποχή του χρόνου, το σωματότυπο, τις δραστηριότητες αλλά και από τον τρόπο διατροφής του ατόμου. Έτσι οι έντονες μυϊκές δραστηριότητες αυξάνουν τις ανάγκες του οργανισμού σε νερό όπως αυξάνουν και τις απώλειες του. Κάποιες τροφές επίσης δεσμεύουν μεγάλα ποσά νερού και κάποιες άλλες γιατί απαιτούν μεγαλύτερη ποσότητα χολής για την πέψη τους και συνεπώς αυξημένη ανάγκη σε νερό. Κατά προσέγγιση, υπό φυσιολογικές συνθήκες, η επαρκής συνολική ημερήσια πρόσληψη νερού από άλλες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων και των ροφημάτων, είναι περίπου 2,5 λίτρα για τους ενήλικες άντρες και 2 λίτρα για τις ενήλικες γυναίκες.

Μια σχέση ζωής και συνέχειας

Την ίδια περίοδο που ο ΟΗΕ θεσμοθετούσε την παγκόσμια ημέρα νερού, πριν από 30 χρόνια, η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων (Βίκος ΑΕ) ξεκινούσε τη δυναμική πορεία της. Από τότε μέχρι σήμερα, γνωρίζοντας βαθιά ότι νερό και άνθρωπος αποτελούν μια αδιάσπαστη ενότητα, δημιούργησε μαζί του μία σχέση βιωσιμότητας.

Αυτή η αντίληψη εξάλλου υπήρξε και η αφορμή για μία καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού με αφορμή την παγκόσμια ημέρα, με στόχο την ανάδειξη της αξίας αυτού του πολύτιμου αγαθού ζωής.

Η ίδια η εταιρεία αναφέρει ότι, 30 χρόνια τώρα, «δεν έχουμε σταματήσει να μαθαίνουμε από το νερό, να ακολουθούμε με σεβασμό την πορεία του, την ορμή του, αλλά και τη γαλήνια ροή του. Γιορτάζουμε κάθε μέρα την ύπαρξή του και μαζί – αλληλένδετα – και τη δική μας».

Αυτά τα 30 χρόνια η εταιρεία Βίκος έχει ως βάση της την απαράμιλλη ποιότητα του φυσικού μεταλλικού νερού Βίκος, το οποίο εμφιαλώνεται κατευθείαν στην πηγή Ζαγοροχώρια.

Η διαρκής και άκρως επιτυχημένη προσπάθεια διατήρησης της υψηλής ποιότητας του φυσικού μεταλλικού νερού Βίκος, αποτέλεσε το εφαλτήριο ώστε η εταιρεία να εξελιχθεί σε ηγέτιδα στον χώρο των εμφιαλώσεων.

Η θέση της αυτή είναι αποτέλεσμα σκληρής και διαρκούς δουλειάς και των συνεχών επενδύσεων:

Η εταιρεία Βίκος διακηρύσσει: «Είναι ο άνθρωπος νερό και μοιάζει τόσο φυσικό το να κυλάμε. Μαζί να προχωράμε». Αυτό το «μαζί» εμπερικλείει την αντίληψή της για το τι συνιστά ποιότητα και οικονομική / περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Και ταυτοχρόνως αποτελεί το κίνητρο για ακόμη περισσότερες επενδύσεις και συνακόλουθη ανάπτυξη, ακόμη μεγαλύτερη φροντίδα για το νερό και τον άνθρωπο, ακόμα περισσότερη έμφαση στη βιωσιμότητα.

Αυτός είναι ο οδηγός και για τα επόμενα 30 χρόνια

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock