Η μέχρι τώρα χρηματοδότηση αγγίζει το 1 εκατ. ευρώ και προέρχεται κυρίως από angel επενδυτές. Ο επόμενος γύρος χρηματοδότησης βρίσκεται σε εξέλιξη και ο στόχος είναι τουλάχιστον τα 2 εκατ. ευρώ. «Τα κεφάλαια αυτά θα μας επιτρέψουν να προωθήσουμε την παρουσία μας σε διεθνείς αγορές και να ενισχύσουμε τις συνεργασίες μας» ανέφερε η Ελευθερία Μαμιδάκη, COO και συν-ιδρύτρια του Vimodji. Το startup έχει γραφεία σε Αθήνα και Λονδίνο και στα άμεσα πλάνα είναι η απόκτηση παρουσίας στη Νέα Υόρκη, τη Μόσχα και το Ντουμπάι.
Το Vimodji είναι video με ήχο (μέσο όρο 12 δευτερολέπτων) που περιέχουν σκηνές από τον συναρπαστικό κόσμο του θεάματος και της μουσικής. Έχοντας το βασικό training dataset, το Vimodji “μαθαίνει” τη μηχανή (machine learning) να αναγνωρίζει συναισθήματα μέσα από κινούμενη εικόνα.
Οι χρήστες μπορούν να επισκεφθούν το www.vimodji.com και να επιλέξουν από τη λίστα των περισσότερων από 40.000 έτοιμων video clips που υπάρχουν διαθέσιμα και είναι κατηγοριοποιημένα με βάση τα συναισθήματα και τη διάθεση των χρηστών. Ο αριθμός των διαθέσιμων video clips αυξάνεται διαρκώς. Τα video clips μπορούν να διαμοιραστούν άμεσα σε όλες τις δημοφιλείς πλατφόρμες social media. Υπάρχουν, ακόμη, εφαρμογές για iOS και Android.
Το Vimodji έχει προχωρήσει σε συνεργασία με το Viber, μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές επικοινωνίας, και το Fleksy, ένα εξαιρετικά γνωστό «εναλλακτικό» πληκτρολόγιο, προσφέροντας στους χρήστες τους τη δυνατότητα για να εκφράζουν με videos τα συναισθήματα και τις διαθέσεις τους. Επίσης, πρόσφατα ολοκληρώθηκε και η συμφωνία για την ένταξη στο Vimodji της διεθνούς video game πλατφόρμας Gamezop.
«Μέχρι τώρα έχουμε καταφέρει να αλλάξουμε τον τομέα της online visual επικοινωνίας στην Ελλάδα, και το επόμενο βήμα είναι να το κάνουμε σε παγκόσμιο επίπεδο» σημείωσε ο Βασίλης Καλλίτσης, ο οποίος εμπνεύστηκε την ιδέα όταν ζούσε στο Λος Άντζελες, και διαπίστωσε ότι οι χρήστες είχαν την ανάγκη να εκφραστούν με μικρής διάρκειας, καλής ποιότητας βίντεο.