ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Visa Innovation Program: To πρόγραμμα που δίνει ώθηση στις ελληνικές start-ups

Οι εταιρείες που διακρίθηκαν μιλούν στο CNN Greece  – Δείτε το βίντεο

Για την εμπειρία τους με το πρόγραμμα Visa Innovation μίλησαν στο CNN Greece και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μαλλά οι εκπρόσωποι πέντε ελληνικών start-up εταιρειών.

Το Visa Innovation Program, του οποίου ο τρίτος κύκλος βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη, είναι μία πλατφόρμα συνεργασίας της Visa για νεοσύστατες εταιρείες, τράπεζες και έμπειρους επιχειρηματίες. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μάλιστα, αφορά ειδικά στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία) και για τους τρεις κύκλους που έχει πραγματοποιήσει έχει δεχτεί συνολικά 579 αιτήσεις. Φέτος, κατά τον τρίτο κύκλο του Visa Innovation Program, κατατέθηκαν 190 αιτήσεις και έχουν επιλεγεί 18 εταιρείες και από τις τρεις χώρες προέλευσης. H Eleven Ventures, εταιρεία αρχικού επιχειρηματικού κεφαλαίου της Βουλγαρίας, έχει αναλάβει το συντονισμό του προγράμματος σε περιφερειακό επίπεδο και στην Ελλάδα το πρόγραμμα υλοποιεί η εταιρεία καινοτομίας και τεχνολογίας Crowdpolicy, η οποία έχει διαχειριστεί και τους δύο προηγούμενους επιτυχημένους κύκλους.

Στελέχη ελληνικών start-ups που ανήκουν στον οικονομικό/τεχνολογικό τομέα και μετείχαν στον προηγούμενο κύκλο του προγράμματος μιλούν στο CNN Greece για τα οφέλη που αποκόμισαν από την πλατφόρμα συνεργασίας, αναγνωρίζοντας τη συμβολή της στην περαιτέρω ανάπτυξή τους, στην επίτευξη των στόχων τους αλλά και στην εν γένει βελτιστοποίηση της λειτουργίας τους. Κάθε νεοφυής επιχείρηση που μετέχει στην τελική φάση του Visa Innovation Program άλλωστε, εντάσσεται σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, μέσω του οποίου τα στελέχη της έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο και το όραμά τους στο κοινό, ιδίως σε επενδυτές. Παράλληλα, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν χρήσιμα σεμινάρια, να μετέχουν σε συναντήσεις και να λαμβάνουν ενημερώσεις από έμπειρα στελέχη του χρηματοπιστωτικού χώρου και, βεβαίως, της Visa.

Ο στόχος του Visa Innovation Program, εξάλλου, είναι ακριβώς αυτός: Η στήριξη και η ώθηση σε start-up εταιρείες που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον οικονομικό/τεχνολογικό τομέα και επιδιώκουν να προχωρήσουν με στέρεα και ουσιαστικά βήματα στο μέλλον. Στο CNN Greece μιλούν στελέχη της Quadible, του Simply, της Wysely, του iSpiral και της Giving Streets για το πώς βίωσαν τη συνεργασία αυτή με καταξιωμένα στελέχη του τραπεζικού αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου, μέσα από το Visa Innovation Program, αλλά και πώς αξιοποιούν έως σήμερα τα οφέλη αυτής της συμμετοχής στο πρόγραμμα για τη χάραξη της πορείας της επιχείρησής τους στο αύριο.

Στο βίντεο που ακολουθεί, στελέχη των start-ups μιλούν στην κάμερα του CNN Greece για τις εταιρείες τους, το αντικείμενό τους και τους τρόπους με τους οποίους ωφελήθηκαν από το Visa Innovation Program.

Δείτε το βίντεο: Οι εταιρείες που διακρίθηκαν μιλούν στο CNN Greece

Αναλυτικότερα, μεταξύ άλλων, ο κύριος Νίκλας Παλαγγιάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Quadible δηλώνει πως, μέσω του Visa Innovation Program, «κάναμε διάφορες συναντήσεις με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εδώ στην Ελλάδα, όπου θέσαμε τις βάσεις για τον επόμενο γύρο χρηματοδότησης μας», ενώ ο κύριος Ευάγγελος Ροσσέτος, ιδρυτής της Simply POS επισημαίνει: «Κερδίσαμε αφενός exposure ή contacts που θα μας έπαιρνε πάρα πολύ χρόνο να τα βρούμε αν κάναμε αυτή την έρευνα χωρίς τη βοήθεια του προγράμματος, όπως επίσης ήρθαμε σε επαφή με key stakeholders». Αντίστοιχα, ο κύριος Κώστας Σιαμπάνης, Διευθύνων Σύμβουλος της Wysely, αναφέρει στις δηλώσεις του: «Αυτό που κυρίως αποκομίσαμε από το Visa Innovation Program είναι η στήριξη από τους ανθρώπους της. Μπορεί να ακούγεται κλισέ αλλά ακόμη και σήμερα έχουμε επαφή κάθε εβδομάδα με αυτούς τους ανθρώπους που μας στήριξαν πάρα πολύ».

«Με το Visa Innovation Program καταφέραμε να γνωρίσουμε τους μέντορες μας, που μας μετέφεραν απίστευτη γνώση καθώς και έχουμε δημιουργήσει και πολύ δυνατές συνέργειες τόσο με τους μέντορες, τις υπόλοιπες ομάδες αλλά και τη Visa» δηλώνει ο κύριος Χρήστος Ττινιόζου, Managing Director της iSpiral IT Solution και η κυρία Έλενα Αβαταγγέλου, Co-founder της Giving Streets συμπληρώνει: «Μέσω της συμμετοχής μας στο Visa Innovation Program κερδίσαμε σημαντική γνώση σε θέματα, πάνω στα οποία δεν διαθέταμε εμπειρία».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock