Κόσμος

Βραζιλία: «Περιττός ο Αμαζόνιος για τη γεωργία» λέει ο Μπολσονάρου ενώ αδειοδοτεί την καταστροφή του

Η Βραζιλία «δεν χρειάζεται τον Αμαζόνιο για να αναπτύξει τη γεωργία της» ισχυρίστηκε ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, που τάσσεται υπέρ της χορήγησης άδειας για εξορυκτικές και γεωργικές δραστηριότητες σε προστατευμένες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των εδαφών των αυτοχθόνων πληθυσμών, παρά τις επικρίσεις της διεθνούς κοινότητας για την περιβαλλοντική πολιτική του.

Ο Μπολσονάρου υποστήριξε ότι η κυβέρνησή του εργάζεται για να προστατεύσει το τροπικό δάσος και δεν χρειάζεται την περιοχή του Αμαζονίου για να επεκτείνει τον αγροτικό τομέα της Βραζιλίας, που μπορεί να εξασφαλίσει τρόφιμα για ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους σε όλον τον κόσμο.

Από την έναρξη της θητείας του, η μέση ετήσια αποψίλωση στο βραζιλιάνικο τμήμα της Αμαζονίας αυξήθηκε πάνω από 75% σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία. O φετινός Μάιος, ήταν ο δεύτερος πιο καταστροφικός Μάιος στην ιστορία για το δάσος του Αμαζονίου, μετά το ρεκόρ του 2004, με 3.313 εστίες φωτιάς.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock