Κόσμος

Βρετανία: Η Ελισάβετ κλείνει 70 χρόνια στο θρόνο και χρίζει την Καμίλα μελλοντική «βασίλισσα»

«Σας συστήνω την αγαπημένη μας κόρη. Δείξτε τη πίστη και την αφοσίωση σας για το μεγάλο και μοναχικό ρόλο που έχει κληθεί να υπηρετήσει. Θα χρειαστεί τη προστασία και την αγάπη σας». Με αυτά τα λόγια, μεταξύ άλλων, στις 17 Φεβρουαρίου του 1952 η Βασιλομήτωρ Ελισάβετ παρουσίασε την κόρη της στον βρετανικό λαό. Δύο μέρες πριν η χώρα είχε κηδέψει το σύζυγο της βασιλιά Γεώργιο ΣΤ’ που πέθανε από καρδιακή προσβολή στον ύπνο του, στις 6 Φεβρουαρίου.

Σήμερα συμπληρώνονται 70 χρόνια από το θάνατο του αλλά και από τότε που ανέλαβε τον θρόνο η πρωτότοκη κόρη του Ελισάβετ – Αλεξάνδρα – Μαρία κατά κόσμο βασίλισσα Ελισάβετ η Β’ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αν και ο ρόλος της ουσιαστικά είναι εθιμοτυπικός και δεν έχει κάποια πολιτική εξουσία, παρ΄ όλα αυτά για πολλούς στην Βρετανία αποτελεί παράγοντα σταθερότητας. Είναι χαρακτηριστικό ότι 4 στους 5 Βρετανούς εξακολουθεί να έχει θετική γνώμη για την βασίλισσα Ελισάβετ παρά τα τεράστια σκάνδαλα που έχουν πλήξει το παλάτι όλα αυτά τα χρόνια.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger