ΕνημέρωσηΟικονομία

Βρετανία: Σε υψηλό 41 ετών ο πληθωρισμός για τον Οκτώβριο – Ξεπέρασε το 11%

Απρόσμενη αύξηση σε υψηλό 41 ετών κατέγραψε ο πληθωρισμός στη Βρετανία τον Οκτώβριο ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με ώθηση από την πίεση που ασκεί στα νοικοκυριά η άνοδος των τιμών σε τρόφιμα, μεταφορές και ενέργεια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της Βρετανίας (ONS), ο ετήσιος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 11,1%, έναντι 10,1% τον Σεπτέμβριο, την ώρα που δημοσκόπηση του Reuters ανέμενε μια μέτρηση κοντά στο 10,7%. Σε μηνιαίο επίπεδο, ο πληθωρισμός για τον Οκτώβριο διαμορφώθηκε στο 2%, έναντι 0,5% τον Σεπτέμβριο.

Πιο αναλυτικά, όπως δείχνουν τα στοιχεία της ONS, η μεγαλύτερη αύξηση τιμών ανά κλάδο σημειώθηκε στα τρόφιμα και μη αλκοολούχα ροφήματα, κατά 16,4% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2021. Ο δομικός πληθωρισμός, εκτός των τιμών ενέργειας και τροφίμων, διαμορφώθηκε σε ετήσιο επίπεδο στο 6,5%, όπως και τον Σεπτέμβριο.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock