Κόσμος

Βρετανός στρατηγός στο Sky News: «Ο Πριγκόζιν μπορεί να επιτεθεί στην Ουκρανία από τη Λευκορωσία»

Ένα 24ωρο μετά την κρίση με την ανταρσία της Wagner, η «μετακόμιση» του Εβγκένι Πριγκόζιν στη Λευκορωσία δεν είναι απίθανο να φέρει και νέες εξελίξεις. Και αυτό επειδή η Ουκρανία θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπη με μια νέα επίθεση από εδάφη της Λευκορωσίας, αν οι μισθοφόροι της Wagner ακολουθήσουν τον ηγέτη τους, όπως αναφέρει Βρετανός στρατηγός μιλώντας στο Sky News.

«Φαίνεται ότι ο Πριγκόζιν εγκατέλειψε τη μάχη για να πάει στη Λευκορωσία, αλλά θα είναι αυτό το τέλος του και της Wagner; Το γεγονός ότι πήγε στη Λευκορωσία θεωρώ ότι είναι πηγή ανησυχίας», τόνισε ο πρώην γενικός επιτελάρχης της Βρετανίας, λόρδος Ρίτσαρντ Τάνατ.

«Αυτό που δεν γνωρίζουμε και θα ανακαλύψουμε τις επόμενες ώρες και μέρες είναι πόσοι από τους μαχητές της Wagner πήγαν μαζί του. Αν έχει πάει ο Πριγκόζιν στη Λευκορωσία και έχει διατηρήσει γύρω του μια αποτελεσματική μάχιμη δύναμη, τότε συνιστά απειλή για τα εδάφη της Ουκρανίας που βρίσκονται πλησιέστερα στο Κίεβο», όπου άρχισε και ο πόλεμος στις 24 Φεβρουαρίου του περασμένου χρόνου, σημείωσε.

«Αν και φαίνεται ότι το θέμα αυτό με την ανταρσία έχει κλείσει, νομίζω ότι απέχει μακράν από το να έχει διευθετηθεί – και οι ‘μετασεισμικές δονήσεις’ θα συνεχιστούν για αρκετό διάστημα», είπε χαρακτηριστικά.

Και προσέθεσε ότι οι Ουκρανοί πρέπει να προσέχουν πολύ εκείνη την πλευρά και «να διασφαλίσουν ότι διαθέτουν ικανές δυνάμεις, για να αποτρέψουν μια νέα επίθεση από την κατεύθυνση της Λευκορωσίας», καθώς είναι δυνατό να χρησιμοποιήσει η Ρωσία τη Wagner σε μια νέα προσπάθεια κατάληψης του Κιέβου.

Σύμφωνα με τον Βρετανό στρατηγό, δεν υπάρχουν άμεσοι «νικητές» από «το χθεσινό φιάσκο». Ωστόσο, επισήμανε ότι «ο Πούτιν είναι σίγουρα αποδυναμωμένος» και στον ρωσικό στρατό «σαφώς επικρατεί κάποια αποδιοργάνωση».

Εθνικές Εκλογές 2023

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock