Κόσμος

Washington Post: Το δημοσιονομικό «τανγκό» Αργεντινής – ΔΝΤ για την αποφυγή της χρεοκοπίας

Η Αργεντινή, η χώρα του Malbec και του στέικ, υπέγραψε μία προκαταρκτική συμφωνία την περασμένη Παρασκευή με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προκειμένου να αποφύγει τη χρεοκοπία. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πακέτο διάσωσης στην ιστορία. Και το βασικό του χαρακτηριστικό είναι ότι θα περάσουν χρόνια προτού το ΔΝΤ εισπράξει τα πολλά δισεκατομμύρια που έχει δανείσει στη χώρα.

Η συμφωνία ανάμεσα στο ΔΝΤ και την αριστερή περονιστική κυβέρνηση -που κληρονόμησε το «πακέτο» από τη δεξιά κυβέρνηση του πρώην προέδρου Μαουρίσιο Μάκρι– επιτεύχθηκε ύστερα από έναν χρόνο εντατικών συνομιλιών.

Και χρειάστηκε να απειλήσουν ισχυροί παράγοντες ότι θα αποσύρονταν από την αποπληρωμή του χρέους αν δεν εκπληρώνονταν κάποιοι ευνοϊκοί όροι. Σαν να λες, δηλαδή, στην εταιρεία που εκδίδει την πιστωτική σου κάρτα ότι καλά θα κάνει να παίξει με τους κανόνες σου για να μην το μετανιώσει, όπως αναφέρει ο αρθρογράφος της Washington Post Άντονι Φαγιόλα στην ακόλουθη ανάλυσή του.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger