ΕνημέρωσηΟικονομία

Ξεκινά ο 4ος κύκλος υποτροφιών για νέους αθλητές από Γαλλικό Κολλέγιο IdEF και την ΕΘΝΟΑ

Τι αξίζει να γνωρίζετε για τις αιτήσεις, τις εγγραφές και το πρόγραμμα σπουδών

Η στήριξη των νέων και η παροχή εκπαιδευτικών ευκαιριών μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να ανοίξουν «δρόμους», που θα αποτελέσουν τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.

Αυτό είναι κάτι που γνωρίζει καλά το Γαλλικό Κολλέγιο της Ελλάδας (IdEF), το οποίο είναι Ακαδημαϊκός Συνεργάτης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Υποστηρικτής της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας και τώρα, «εγκαινιάζει» έναν νέο κύκλο υποτροφιών.

Για την ακρίβεια, το Γαλλικό Κολλέγιο ανακοίνωσε τον 4ο κύκλο υποτροφιών που προσφέρει με ορίζοντα τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν το 2024 στο Παρίσι, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής του συνεργασίας με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία.

Τι αξίζει να γνωρίζετε όμως για τις σημαντικές αυτές υποτροφίες και πώς μπορείτε να τις λάβετε;

Η σύμπραξη με το διεθνώς αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο Sorbonne Paris Nord

Για εκείνους που δεν το γνωρίζουν, το Γαλλικό Κολλέγιο της Ελλάδας -που λειτουργεί από το 1995- συμπράττει με το διεθνώς αναγνωρισμένο Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Sorbonne Paris Nord – Paris 13.

Στο πλαίσιο αυτής της σημαντικής σύμπραξης, λοιπόν, δίνει μέσω της ΕΘΝΟΑ σε κάθε Αθλητική Ομοσπονδία πέντε υποτροφίες σπουδών 50% για τους Έλληνες αθλητές τους, με φοίτηση στην Αθήνα η εξ αποστάσεως.

Όσο για τις σπουδές, οι υποτροφίες αφορούν στο Πρόγραμμα «Επιστήμες και Τεχνικές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού – STAPS», η διάρκεια των σπουδών είναι τριετής ή τετραετής, τα μαθήματα γίνονται στην ελληνική γλώσσα και το πτυχίο που απονέμεται είναι το Κρατικό Γαλλικό Πτυχίο της Σορβόννης, που αναγνωρίζεται σε όλη την Ευρώπη.

Τι αξίζει να γνωρίζετε για τις εγγραφές και οι ημερομηνίες που σας αφορούν

Αν ενδιαφέρεστε για τις υποτροφίες που προσφέρονται, αξίζει να λάβετε υπόψη σας τις ακόλουθες πληροφορίες. Πιο αναλυτικά, για την εγγραφή με υποτροφία πρέπει να γίνει πρώτα κατάθεση δήλωσης της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας προς το Γαλλικό Κολλέγιο. Για να συμβεί αυτό, χρειάζεται να έχει προηγηθεί πρόταση των Αθλητικών Ομοσπονδιών, που θα επιβεβαιώνουν το δικαίωμα χρήσης της υποτροφίας από τους προτεινόμενους αθλητές.

Επίσης, λόγω του περιορισμένου αριθμού των υποτροφιών, κάθε αίτηση θα εξετάζεται κατά προτεραιότητα υποβολής. Όσο για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο πρώτος κύκλος θα γίνει στις 28 Ιουλίου για αιτήσεις έως και τις 14 Ιουλίου 2023, ενώ ο δεύτερος κύκλος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων θα πραγματοποιηθεί στις 29 Σεπτεμβρίου για αιτήσεις έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2023.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε, πάντως, ότι βασική προϋπόθεση για την εγγραφή είναι το απολυτήριο Λυκείου, ενώ πτυχίο από ΑΕΙ ή άλλες σχολές λαμβάνονται υπόψη κατά την κατάρτιση του προγράμματος των σπουδών.

Πότε και πώς θα γίνει η έναρξη των σπουδών και τι ισχύει για τα πτυχία

Όσοι νέοι και νέες λάβουν τις υποτροφίες από το Γαλλικό Κολλέγιο Ελλάδας, θα έχουν την ευκαιρία να ξεκινήσουν τις σπουδές τους στην Αθήνα ή εξ αποστάσεως, έχοντας την ίδια φοιτητική ιδιότητα και λαμβάνοντας την ίδια εκπαίδευση με τους φοιτητές που σπουδάζουν στο Παρίσι. Να σημειώσουμε δε, πως οι φοιτητές του Κολλεγίου είναι κανονικά εγγεγραμμένοι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Sorbonne Paris Nord – Paris 13.

Οι σπουδές ξεκινούν τον Οκτώβριο κάθε έτους, ενώ σε ό,τι αφορά στα πτυχία που απονέμονται μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών, πρόκειται για τα Εθνικά Γαλλικά Πτυχία, τα οποία αναγνωρίζονται σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο ως πτυχία της Σορβόννης.

Στην Ελλάδα συγκεκριμένα, μάλιστα, η αναγνώριση γίνεται από το ΑΤΕΕΝ (πρώην ΣΑΕΠ) του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων -δυνάμει του ν. 4093/2012 (ΦΕΚ 222 Α΄)- και δίνει δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ.

Εθνικές Εκλογές 2023

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock