ΕνημέρωσηΟικονομία

Υπάρχει μόνο μια Γη. Ζούμε μονάχα μια φορά

Η Danone αποτίνει φόρο τιμής στον Antoine Riboud με αφορμή τα 50 χρόνια από την ιστορική του ομιλία στη Μασσαλία. Η ομιλία αυτή έθεσε τις βάσεις για το σημερινό σύστημα αξιών της εταιρίας Danone, και αποτέλεσε ακρογωνιαίο λίθο στην εξέλιξη της.

Η ομιλία αυτή έγινε από τον Antoine Riboud στη Μασσαλία, κατά τη διάρκεια του Εθνικού Συνεδρίου του C.N.P.F. (ο πρόγονος της MEDEF, της γαλλικής ομοσπονδίας εργοδοτών), στις 25 Οκτωβρίου 1972.

Ο λόγος που αποτελεί ιστορική στιγμή τόσο για τη Danone όσο και για τα εργασιακά δεδομένα είναι ότι για πρώτη φορά, ο επικεφαλής μιας μεγάλης εταιρείας έσπασε ένα ταμπού και τόλμησε να υπερασπιστεί δημόσια πράγματα για τα οποία ο κόσμος δεν ήθελε να μιλάει εκείνη την εποχή: το γεγονός ότι η ευθύνη της επιχείρησης δεν σταματά στα τείχη των εργοστασίων, ότι δεν υπάρχει ανάπτυξη για τις εταιρείες χωρίς πρωτοβουλίες εταιρικής ευθύνης.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock