Επικαιρότητα

Υπέρηχοι στην Ιατρική: Ολοκληρώθηκε το Θερινό Σχολείο του CIVIS  – Διοργανωτής το ΕΚΠΑ

Για πέντε ημέρες, από τις 16 έως τις 20 Μαΐου 2022, 15 ομιλητές/διδάσκοντες και 27 σπουδαστές, προερχόμενοι τόσο από το ΕΚΠΑ όσο και από τα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια μέλη της συμμαχίας CIVIS, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν στη χώρα μας, για τις βασικές αρχές, τις κλινικές εφαρμογές, και τις αναδυόμενες τεχνολογίες υπερήχων στην Ιατρική.

Οι σπουδαστές, κατόπιν επιλογής, προέρχονταν από διαφορετικές επιστημονικές περιοχές (Ιατρική και Επιστήμες Ζωής, Φυσικές Επιστήμες, και Επιστήμες Μηχανικού), αλλά και διαφορετικές βαθμίδες (προπτυχιακοί φοιτητές, μεταπτυχιακοί, υποψήφιοι διδάκτορες). Η διεπιστημονικότητα των συμμετεχόντων συνέβαλε στη δημιουργία ενός ιδιαίτερα γόνιμου κλίματος, με ενεργή και ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων.

Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του θερινού σχολείου πραγματοποιήθηκαν στους φιλόξενους χώρους της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ (κεντρικές εγκαταστάσεις – Γουδί, και κτίριο ΑΚΙΣΑ – νοσοκομείο Αττικόν). Η πρώτη μέρα του θερινού σχολείου ολοκληρώθηκε με μία ξενάγηση στο Μουσείο του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πλάκα.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock