ΕνημέρωσηΠολιτική

ΥΠΕΞ: Ανησυχία για τις δραματικές εξελίξεις στη Μαριούπολη – Να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι

Στη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων για τους αμάχους στην εμπόλεμη Ουκρανία καλεί εκ νέου η Ελλάδα, διά του υπουργείου Εξωτερικών, επισημαίνοντας ότι παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία τις δραματικές εξελίξεις, ιδίως στη Μαριούπολη, όπου και παραμένει ο γενικός πρόξενος Μανώλης Ανδρουλάκης.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνεται ότι η Ελλάδα καλεί εκ νέου για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων από τις πόλεις της Ουκρανίας, σε συνεργασία με την Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, προκειμένου να διασφαλιστεί η τροφοδοσία του αμάχου πληθυσμού, καθώς και η δυνατότητα διαφυγής του προς ασφαλέστερες περιοχές.

«Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία τις δραματικές εξελίξεις ιδίως στην περιοχή της Μαριούπολης, όπου διαβιοί εδώ και αιώνες το ελληνικό στοιχείο και βρίσκεται ακόμα ο γενικός πρόξενος, Μανώλης Ανδρουλάκης» αναφέρει το ΥΠΕΞ.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger