Επικαιρότητα

Υπόθεση Novartis: Παραπομπή σε Ειδικό Δικαστήριο για Παπαγγελόπουλο προτείνει η αντεισαγγελέας

Την παραπομπή σε δίκη για κακουργηματικές πράξεις ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τρεις εισαγγελείς που υπηρέτησαν στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς για την πολύκροτη υπόθεση της «σκευωρίας» σε βάρος 10 πολιτικών προσώπων στις παράνομες πρακτικές της Novartis, προτείνει η αντεισαγγελέας Ελένη Μετσοβίτου- Φουρλή.

Με πολυσέλιδη πρόταση που υπέβαλε στο Δικαστικό Συμβούλιο η εισαγγελική λειτουργός προτείνει να παραπεμφθούν στο Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, που απέστειλε τον φάκελο για τους δέκα πολιτικούς στη Βουλή, όπως και οι συνεργάτες της, επίκουροι εισαγγελείς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης.

Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται διώκονται σε βαθμό κακουργήματος για κατάχρηση εξουσίας πλην της κατηγορίας για σύσταση συμμορίας. Οι κατηγορίες σε βάρος τους σχετίζονται με τους χειρισμούς της Εισαγγελίας αναφορικά με τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της Νοvartis.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock