ΕνημέρωσηΠολιτική

Υπόθεση υποκλοπών: Τι είπε ο Τέλλογλου στον Ντογιάκο για παρακολούθηση Μητσοτάκη

«Δεν έχω κάνει καταγγελία για παρακολούθηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά ότι υπήρχαν ενδείξεις ότι τα τηλέφωνά του δεν ήταν ασφαλή όπως ενδείξεις υπήρχαν και από το ΚΚΕ το 2017» διευκρίνισε ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου μετά την κατάθεσή του στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγο Ισίδωρο Ντογιάκο για την υπόθεση των υποκλοπών από την ΕΥΠ.

Αναλυτικά, ο Τάσος Τέλλογλου δήλωσε: «Κλήθηκα για κατάθεση, μου είπε ο κύριος Ντογιάκος, ποιο είναι το πλαίσιο της έρευνας που αφορά το πως γνωστοποιήθηκαν και αν γνωστοποιήθηκαν στις περιπτώσεις των νόμιμων συνακροάσεων μυστικά που αφορούν την εθνική ασφάλεια. Εγώ δεν ήξερα να του πω κάτι γι’ αυτό και μίλησα για την έρευνα που έχουμε κάνει τους τελευταίους μήνες στο inside story για τη χρήση του predator, δηλαδή του λογισμικού που παρακολουθεί τα κινητά τηλέφωνα. Και του εξήγησα ότι κατά τη γνώμη μας αυτό λειτουργεί συμπληρωματικά στις νόμιμες επιυνδέσεις, δηλαδή χρησιμοποιείται και το ένα και το άλλο.

»Ο κύριος Ντογιάκος μου έκανε μία ερώτηση σχετικά με μία ανάρτηση που είχα κάνει για τον πρωθυπουργό και του είπα ότι το πρόβλημα των υπηρεσιών που ήθελαν να πάρουν τέτοια λογισμικά είναι πολύ παλιότερο από τη σημερινή μέρα. Αυτό γιγαντώθηκε μετά το μετά το 2020. Πρόσωπα που έπαιζαν ένα ρόλο παλιότερα, τα ίδια πρόσωπα είναι και σήμερα και ότι αν θέλουμε να μάθουμε το τι έχει γίνει με τις νόμιμες επισυνδέσεις στο παρελθόν, τότε η κυβέρνηση το μόνο που έχει κάνει είναι να αλλάξει το νόμο που ψήφισε το Μάρτιο του 2021 που αναδρομικά απαγόρευε σε αυτούς που παρακολουθούνταν να ζητήσουν μέσω του δικαστή την ενημερωσή τους, ένα δικαίωμα που υπήρχε μέχρι το 2021 και καταργήθηκε έκτοτε»

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock