ΕνημέρωσηΟικονομία

Υποτονική η κίνηση στις θερινές εκπτώσεις – Οι ελπίδες για το τελευταίο 10ήμερο

Με εξαίρεση τις τουριστικές περιοχές όπου οι αυξημένες αφίξεις τουριστών δίνουν μικρή «ανάσα» στις πωλήσεις, η κίνηση στο σύνολο της αγοράς κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων εμφανίζει υποτονικούς ρυθμούς.

Οι καταναλωτές πιεζόμενοι από την ακρίβεια και με το βλέμμα στραμμένο στο δύσκολο φθινόπωρο που αναμένουν, εμφανίζονται επιφυλακτικοί στις αγορές τους παρά το γεγονός ότι, όπως επισημαίνουν στελέχη των εμπόρων, οι εκπτώσεις στα προϊόντα είναι γενναίες από τις πρώτες κιόλας μέρες.

Πρόσφατη έρευνα της ΕΥ Ελλάδος στην οποία καταγράφονται οι νέες καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων που διαμορφώθηκαν τους τελευταίους μήνες λόγω της ακρίβειας, δείχνει ότι μόλις το 15% θα ξοδέψει περισσότερα στις εκπτώσεις σε σχέση με πέρσι, έναντι 53% που θα ξοδέψει τα ίδια και 32% που θα ξοδέψει λιγότερα. Την ίδια στιγμή μάλιστα που δύο στους τρεις καταναλωτές δηλώνουν πως αναμένουν ένα μεγάλο αγοραστικό ή εκπτωτικό γεγονός για να πραγματοποιήσουν αγορές και περισσότεροι από οκτώ στους δέκα από αυτούς, αναβάλλουν κάποιες από τις αγορές τους έως τότε.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock