Κόσμος

Ζαπορίζια: Περιορισμένη πρόσβαση στο πυρηνικό εργοστάσιο δίνει η Ρωσία στους επιθεωρητές της ΙΑΕΑ

Αβεβαιότητα επικρατεί σχετικά με την προγραμματισμένη επίσκεψη στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια των επιθεωρητών της ΙΑΕΑ (Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας). Κλιμάκιο επιθεωρητές έφτασε στην πόλη την Τετάρτη, από όπου θα ταξιδέψουν νότια και θα διασχίσουν την πρώτη γραμμή, ωστόσο, θα έχουν περιορισμένη πρόσβαση στον πυρηνικό σταθμό, σύμφωνα με τις ρωσικές κατοχικές αρχές.

Η αποστολή της ΙΑΕΑ (Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας) η οποία περιλαμβάνει εκπροσώπους από χώρες που θεωρούνται ουδέτερες και από τις δύο πλευρές, αναμενόταν αρχικά να διαρκέσει τέσσερις ημέρες.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Guardian, την Τετάρτη, οι ρωσικές κατοχικές αρχές είπαν ότι η ομάδα των επιθεωρητών θα έχει πρόσβαση μόνο για μία ημέρα στον σταθμό. Σύμφωνα με τους ίδιους, μάλιστα, η αποστολή αναμένεται να ενταχθεί στην ουρά των αμάχων που διέρχονται μεταξύ εδαφών που ελέγχονται από την Ουκρανία και τη Ρωσία. Εάν συμβεί αυτό, μπορεί να καθυστερήσει ή να διαταραχθεί η επίσκεψη.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock