ΕνημέρωσηΟικονομία

Zero Waste Future: Νέο ρεκόρ και καινούργιος «σταθμός» για την κοινωνική πλατφόρμα της Coca-Cola

Όλα ξεκίνησαν το 2018, όταν ο James Quincey, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της The Coca-Cola Company ανακοίνωσε το παγκόσμιο όραμα της εταιρείας «Για Έναν Κόσμο χωρίς Απορρίμματα».

Έκτοτε, η Coca-Cola στην Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα προς την επίτευξη αυτού του στόχου, με «όχημα» συνεργατικές δράσεις και πρωτοβουλίες και η κοινωνική πλατφόρμα Zero Waste Future αποτελεί ένα από αυτά τα «οχήματα».

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε από την πόλη της Θεσσαλονίκης το 2018, κι έκτοτε έχει ταξιδέψει σε 24 περιοχές σε όλη την Ελλάδα, προσκαλώντας τους πολίτες και τις τοπικές επιχειρήσεις να υιοθετήσουν μία Zero Waste φιλοσοφία και τρόπο ζωής.

Πρόσφατα, το Zero Waste Future διεύρυνε το πεδίο δράσης του στον αστικό ιστό, με αφετηρία το Γκάζι στην Αθήνα, όπου σημείωσε εξαιρετικά αποτελέσματα και σημαντική ανταπόκριση. Επόμενος σταθμός του προγράμματος είναι η περιοχή που ξεκινά από την πλατεία Μαβίλη και φτάνει στο τέλος της οδού Πανόρμου, με στόχο την προαγωγή στην πράξη των αρχών της υπεύθυνης ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας στον αστικό ιστό.

Για την πραγματοποίηση του προγράμματος, η Coca-Cola προχώρησε σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (ΟΕΑ) και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), με την υποστήριξη του Ιδρύματος της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation).

Οι δράσεις του προγράμματος

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει την τοποθέτηση ειδικών κάδων τεσσάρων χωριστών ρευμάτων για την απόρριψη πλαστικών μπουκαλιών (PET), χάρτινων, μεταλλικών και άλλων πλαστικών υλικών και συσκευασιών στην περιοχή, με στόχο την αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης. Παράλληλα, οι τοπικές επιχειρήσεις καφεστίασης και φιλοξενίας θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα και να εκπαιδευτούν σε θέματα υπεύθυνης διαχείρισης απορριμμάτων, μέσα από digital sessions και διάθεση ειδικού εξοπλισμού. Επιπλέον, από τις αρχές Δεκεμβρίου και για περίπου έξι μήνες, οι κάτοικοι του Δήμου Αθηναίων, θα έχουν την ευκαιρία να εντοπίσουν το «πράσινο» όχημα της κοινωνικής πλατφόρμας Zero Waste Future, να ζυγίσουν τα ανακυκλώσιμα υλικά τους και να κερδίσουν εκπτωτικά κουπόνια, για να τα αξιοποιήσουν στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις του προγράμματος.

Τα αποτελέσματα

Σήμερα, η κοινωνική πλατφόρμα Zero Waste Future τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχοντας καταγράψει εντυπωσιακά αποτελέσματα, με πάνω από 1.000 τόνους ανακυκλώσιμων υλικών να έχουν συλλεχθεί και περισσότερους από 1 εκατ. πολίτες να έχουν ενημερωθεί και ευαισθητοποιηθεί. Παράλληλα, ήδη 400 επιχειρήσεις καφεστίασης έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα για να αποτελέσουν μέλη του 1ουZero Waste Future Δικτύου στη χώρα μας.

Το 2022, το πρόγραμμα αναμένεται να επεκταθεί και σε ακόμη περισσότερες πόλεις και τομείς της καθημερινότητας επιτυγχάνοντας την αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης μέσα από την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση ακόμη περισσότερων πολιτών και επιχειρήσεων καφεστίασης.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock