«Άγχος» στον ΣΥΡΙΖΑ για την Ζωή Κωνσταντοπούλου – Ποιος προαλείφεται για γραμματέας

Την υπόσχεση πως το σφυροκόπημα σε βάρος της κυβέρνησης θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες δίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προσθέτουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν «καθάρισε» με την απόρριψη από τη Βουλή της πρότασης δυσπιστίας.
Προαναγγέλλουν, μάλιστα, πως ο πρωθυπουργός θα κληθεί από τους ίδιους στην προανακριτική επιτροπή για τα Τέμπη ώστε να λογοδοτήσει.
«Βραχυπρόθεσμη η άνοδος της Πλεύσης Ελευθερίας»
Την ίδια ώρα, πάντως, στην Κουμουνδούρου προβληματίζονται από τη δημοσκοπική εκτόξευση της Πλεύσης Ελευθερίας, η οποία τους πλήττει άμεσα, ωστόσο την θεωρούν βραχυπρόθεσμη και συγκυριακή.
«Μια κυβέρνηση θέλει πρωθυπουργό, υπουργούς, πρόγραμμα, συμμαχίες, κάτι που δεν έχει το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, χρησιμοποιώντας ως παραδείγματα τα ζητήματα της ακρίβειας, των τραπεζών και της ενέργειας.
«Κάποιοι θέλουν να αναβληθεί το συνέδριο»
Από την άλλη, αρκετά στελέχη δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για την καθυστέρηση υλοποίησης του χρονοδιαγράμματος για το συνέδριο, το οποίο είχε αποφασιστεί τον Ιανουάριο να γίνει στα μέσα Μαΐου.
Υπενθυμίζουν πως τότε είχε αποφασιστεί να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή στα μέσα Φεβρουαρίου, πλησιάζουμε στα μέσα Μαρτίου αλλά δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί πότε θα συνεδριάσει ώστε να ξεκινήσει κι ο προσυνεδριακός διάλογος.
«Κάποιοι θέλουν να αναβληθεί το συνέδριο διά της σιωπής», σημειώνουν με νόημα οι ίδιες πηγές.
Ποιος προαλείφεται για γραμματέας
Όπως πληροφορείται, πάντως, το CNN Greece ο Σωκράτης Φάμελλος και το διευθυντήριο των «47» προσανατολίζονται στον Γιάννη Ραγκούση για τη θέση του γραμματέα. Ο πρώην βουλευτής και υπουργός είναι σήμερα υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού.
Γιατί δεν προχώρησε ο «γάμος» του Πέτρου Παππά με το κόμμα Κασσελάκη
Στο μεταξύ, όπως μαθαίνουμε, ο «γάμος» του Πέτρου Παππά με το Κίνημα Δημοκρατίας σκόνταψε στην άρνησή του να κατεβεί υποψήφιος βουλευτής στο Βόρειο Τομέα Αθηνών όπως του ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης.
Ο νυν βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ επιθυμεί στις επόμενες εκλογές να είναι υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης, που είναι και η πατρίδα του και από την οποία είχε εξοστρακιστεί το 2023 γιατί το είχε ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα η Κατερίνα Νοτοπούλου.
Είχε, μάλιστα, αποσυρθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας από το ψηφοδέλτιο του Κιλκίς η τότε τοπική βουλευτής Ειρήνη Αγαθοπούλου, η οποία στη συνέχεια μεταπήδησε στη Νέα Αριστερά.
Όπως κι αν έχει, ο κ. Κασσελάκης θα επιμείνει το επόμενο χρονικό διάστημα στην πρόταξη της οικονομικής ατζέντας, με την ψήφιση του καταστατικού, την εκλογή των κομματικών οργάνων αλλά και την εγκατάσταση στα κεντρικά γραφεία να δρομολογούνται για ολοκλήρωση εντός του μηνός.