Κόσμος

Άνοιξαν οι κάλπες στο Βραδεμβούργο, την εκλογική περιφέρεια του Γερμανού καγκελάριου

Από το πρωί της Κυριακής (22/9) σπεύδουν στις κάλπες οι κάτοικοι του Βραδεμβούργου, σε μια ψηφοφορία που αναμένεται να αποτελέσει προπομπό της τύχης του κυβερνητικού συνασπισμού εξουσίας της Γερμανίας

Οι εγγεγραμμένοι εκλογείς ανέρχονται σε περίπου 2,1 εκατομμύρια και καλούνται να ψηφίσουν για ένα νέο κοινοβούλιο στο κρατίδιο που περιβάλλει το Βερολίνο.

Οι Σοσιαλδημοκράτες, το μεγαλύτερο κόμμα στην κυβέρνηση συνασπισμού του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς, ελπίζουν να διατηρήσουν τον έλεγχο του προπύργιου τους ενόψει της αυξανόμενης ανόδου της ακροδεξιάς Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD).

Εάν οι Σοσιαλδημοκράτες χάσουν στο Βρανδεμβούργο, την εκλογική περιφέρεια του Σολτς, θα θεωρηθεί κακό σημάδι για αυτόν ένα χρόνο πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές, όπως μετέδωσε το euronews.

Οι δυνάμεις που συναπαρτίζουν την κυβέρνηση αναμένουν «σε αναμμένα κάρβουνα» τα αποτελέσματα, έχοντας ήδη καταποντιστεί από την ακροδεξιά στη Θουριγγία, αλλά και τη Σαξονία στις εκλογές της 1ης Σεπτεμβρίου, στις αναμετρήσεις αυτές που η ακροδεξιά φαίνεται να «παίρνει κεφάλι» για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πάντως, ακόμα και αν κερδίσει στο Βραδεμβούργο, το AfD είναι σχεδόν απίθανο να κυβερνήσει, καθώς τα υπόλοιπα κόμματα – προς ώρας – έχουν αρνηθεί να συνεργαστούν μαζί του.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button