πολιτική

Αγκυρα για Ερντογάν – Μητσοτάκη: «Τουρκία και Ελλάδα να κάνουν βήματα που θα ωφελήσουν και τους δύο»

Η Άγκυρα ήταν η πρώτη που… διοχέτευσε πληροφορίες από την συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, στον λογαριασμό της Τουρκικής Προεδρίας στο «X» αναφέρεται: 

«Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για την 79η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, δέχθηκε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη στο κτήριο των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας καθώς και περιφερειακά και παγκόσμια θέματα.

Δηλώνοντας ότι η Τουρκία και η Ελλάδα μπορούν να προχωρήσουν με σίγουρα βήματα προς το μέλλον στη βάση της καλής γειτονίας, ο Πρόεδρος Ερντογάν επεσήμανε ότι η ενίσχυση του διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών και η δράση σύμφωνα με τη διατύπωση και το πνεύμα της Διακήρυξης των Αθηνών θα ωφελήσουν και τις δύο χώρες.

Τονίζοντας ότι οι επιθέσεις του Ισραήλ σε διάφορες περιοχές, ιδιαίτερα στη Γάζα, στοχεύουν αθώους πολίτες καθώς και την ειρήνη της περιοχής, ο Πρόεδρος Ερντογάν πρόσθεσε ότι υπάρχει κίνδυνος να επεκταθεί η κρίση στην περιοχή και ότι είναι σημαντικό να ασκηθεί πίεση στο Ισραήλ προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η ανθρωπιστική βοήθεια παραδίδεται στη Γάζα χωρίς εμπόδια».




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button