πολιτική

Βγήκαν «μαχαίρια» στο ντιμπέιτ του ΠΑΣΟΚ – Οι κόντρες, οι μπηχτές και τα υπονοούμενα

Τα «δόντια» τους έδειξαν οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης στο τρίωρο ντιμπέιτ που διεξήχθη στην ΕΡΤ. 

Η συζήτηση ξεκίνησε ήρεμα, χωρίς να λείπουν βέβαια οι αιχμές, τα καρφιά και τα υπονοούμενα, ωστόσο καθώς περνούσε οι ώρα οι υποψήφιοι επιδόθηκαν σε άγριες κόντρες και δεν μάσησαν τα λόγια τους.

Σαφής νικητής δεν φαίνεται να προκύπτει από την τηλεμαχία, καθώς οι υποψήφιοι πρόεδροι ήταν καλά προετοιμασμένοι για να αποκρούσουν τα πυρά που δέχθηκαν. Όπως ήταν αναμενόμενο κανένας δεν άνοιξε τα «χαρτιά» του για τη στάση που θα κρατήσει αν δεν περάσει στον β’ γύρο των εκλογών.

Όλοι εναντίον όλων

Η φράση «δεν είσαι ούτε Μιτεράν και ευτυχώς δεν είσαι Ερντογάν» του Νίκου Ανδρουλάκη στον Χάρη Δούκα, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του δημάρχου Αθηναίων, που απάντησε σε σοβαρό ύφος «Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Αυτό που έκανες είναι απρέπεια». Ο κ. Δούκας είπε ακόμη στον κ. Ανδρουλάκη πως ήταν ο πιο ευνοημένος της ανανέωσης και δεν αναγνώρισε τίποτα.

Σαφείς αιχμές κατά της Άννας Διαματοπούλου για έλλειψη κριτικής στην κυβέρνηση Μητσοτάκη πριν την υποψηφιότητά της για το ΠΑΣΟΚ άφησαν ο Νίκος Ανδρουλάκης (για την υπόθεση των υποκλοπών), ο Χάρης Δούκας (για την τραγωδία των Τεμπών) και ο Μιχάλης Κατρίνης (για το επιτελικό κράτος). Η κ. Διαμαντοπούλου έκανε λόγο για συνειδητή διαστρέβλωση των θέσεών της.

Ο Παύλος Γερουλάνος ρώτησε την Άννα Διαμαντοπούλου, πως περιμένει να εμπνεύσει το ΠΑΣΟΚ σε μια νέα εποχή ενώ λείπει εδώ και 12 χρόνια από τις μάχες και μάλιστα όταν η παράταξη ήταν στα κάτω της. Η κ. Διαμαντοπούλου απάντησε πως είναι σταθερά στην παράταξη και πως «άλλοι φύγανε στο ΣΥΡΙΖΑ, άλλοι έκαναν άλλο κόμμα, άλλοι πήγαν στη Νέα Δημοκρατία».

Άγρια ήταν η κόντρα της Άννας Διαμαντοπούλου με τον Χάρη Δούκα για το δήμο Αθηναίων, καθώς τον κατηγόρησε για συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πως δεν εφαρμόζει «θέσεις ΠΑΣΟΚ». «Ήμουν γραμματέας στον τομέα ενέργειας όταν εσύ δεν ήσουν στο ΠΑΣΟΚ », απάντησε ο κ. Δούκας.

Έντονα απάντησε και ο κ. Δουκας στον κ. Κατρίνη και το εάν μπορεί να είναι ταυτόχρονα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και δήμαρχος Αθηναίων.

«Ήσουν πρόεδρος της ΚΟ και όταν ο Νίκος ήταν στις Βρυξέλλες δεν τα έλεγες έτσι παθιασμένα», είπε ο κ. Δούκας. «Δεν έχεις επίγνωση του ρόλου και των απαιτήσεων που έχει ο ρόλος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ξέρεις ότι είναι ψηλές οι απαιτήσεις, δεν λες την αλήθεια στους πολίτες», απάντησε ο κ. Κατρίνης.

Ο Παύλος Γερουλάνος δήλωσε πως τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ «εξατμίστηκαν» γιατί στις μεγάλες μάχες στη Βουλή ο κ. Ανδρουλάκης ήταν «δι’ αντιπροσώπου», αναφερόμενος στο διάστημα που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν εκλεγμένος βουλευτής και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας ήταν ο Μιχάλης Κατρίνης.

Επίθεση στον Νίκο Ανδρουλάκη εξαπέλυσε και η Νάντια Γιαννακοπούλου, λέγοντάς του ότι δεν είναι ο μόνος υπερασπιστής του ΠΑΣΟΚ. «Έχετε αυτόκηρυχθεί υποστηριχτής του ΠΑΣΟΚ και όλοι οι άλλοι δεν είμαστε; Δεν πάει άλλο με τα υπονοούμενα», σημείωσε. Ανέφερε ακόμη πως επί Φώφης Γεννηματά, λειτουργούσαν πολύ περισσότερο τα όργανα του κόμματος.

Έντονη ήταν και η αντίδραση του κ. Κατρίνη στην ερώτηση του δημοσιογράφου Γιώργου Κουβαρά σχετικά με τη στάση που θα τηρήσει εάν δεν περάσει στον β γύρο των εκλογών, χαρακτηρίζοντάς τη αντιδεολογική και αντιθεσμική.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button