Κόσμος

Δημοσκόπηση CNNi: Ισοπαλία Τραμπ και Χάρις – «Στην κόψη του ξυραφιού η εκλογική κούρσα»

Ισοπαλία ανάμεσα στους δύο υποψηφίους για την προεδρία των ΗΠΑ δείχνει η τελευταία μεγάλη δημοσκόπηση του CNNi πριν τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, καθώς τόσο η Κάμαλα Χάρις, όσο και ο Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώνουν ποσοστό 47%.

Σύμφωνα με το CNNi η κούρσα για τα ηνία του Λευκού Οίκου «βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού στην τελευταία πανελλαδική δημοσκόπηση που διεξήχθη από το SSRS».

Από όταν η Δημοκρατική υποψήφια αναδείχθηκε σε κεντρική αντίπαλο του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου της άρχισε να δείχνει έναν άλλο αέρα δυναμικής σε σχέση με τον προκάτοχό της Τζο Μπάιντεν. Μια δυναμική που κράτησε μέχρι και το πρώτο – και τελευταίο ντιμπέιτ – των δύο υποψηφίων.

Ωστόσο, ο Τραμπ φαίνεται πως συγκριτικά με την έντονη απόκλιση που είχε από τους συνυποψηφίους του κατά τις δύο προηγούμενες φορές που κυνήγησε τη θέση του προέδρου, αυτή τη φορά, τα ποσοστά του ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια της κούρσας σχετικά σταθερά.

Μόλις στο 25% οι αναποφάσιστοι

Όπως εξηγεί το CNNi, ο αγώνας ήταν εξαιρετικά σταθερός καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της ταραχώδους πολιτικής χρονιάς. Η δημοσκόπηση διαπιστώνει ότι το 85% των πιθανών ψηφοφόρων που έχουν επιλέξει ποιον ή ποια θέλουν να τους κυβερνήσει λένε ότι ήξεραν ποιο κόμμα θα υποστήριζαν στις προεδρικές εκλογές και μόλις το 15% λέει ότι άλλαξαν γνώμη στην πορεία.

Μόλις το 2% των πιθανών ψηφοφόρων λέει ότι δεν έχει επιλέξει ακόμη υποψήφιο και το 9% λέει ότι θα μπορούσε να αλλάξει γνώμη πριν ψηφίσει.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button