Κόσμος

Διεθνές «βραχυκύκλωμα» σε ψηφιακά συστήματα – Μπλακ άουτ σε τράπεζες και αεροδρόμια

Σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται σε ψηφιακά συστήματα σε όλου του πλανήτη, με αποτέλεσμα να έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας τα συστήματα ακόμα και σε τράπεζες και αεροπορικές εταιρίες.

Προβλήματα σε επιχειρήσεις όπως τράπεζες, αεροπορικές εταιρείες, εταιρείες τηλεπικοινωνιών, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και σούπερ μάρκετ σε όλο τον κόσμο παρουσιάστηκαν μετά την εμφάνιση οθονών σφάλματος (blue screen of death) σε σταθμούς εργασίας Windows σε όλο τον κόσμο.

Εξαιτίας του σφάλματος, προκαλείται ξαφνικός τερματισμός ή επανεκκίνηση των συστημάτων των υπολογιστών, ενώ πολλοί χρήστες δεν έχουν πρόσβαση σε διάφορες εφαρμογές και υπηρεσίες του Microsoft 365.

Η τεχνική βλάβη φαίνεται πως συνδέεται με προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία παροχής υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας Crowdstrike

Το πρόβλημα ξεκίνησε νωρίς σήμερα το πρωί και φέρεται να έχει επηρεάσει αρκετές εταιρείες σε όλη την Ινδία, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν τις οθόνες των χρηστών κολλημένες στη σελίδα ανάκτησης εμφανίζοντας το ακόλουθο μήνυμα: «Φαίνεται ότι τα Windows δεν φορτώθηκαν σωστά. Εάν θέλετε να κάνετε επανεκκίνηση και να προσπαθήσετε ξανά, επιλέξτε Επανεκκίνηση του υπολογιστή μου παρακάτω».

Περισσότερα σε λίγο…




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button