Οικονομία

Επέστρεψε στα κέρδη η Deutsche Bank – Επισημαίνει τους πιστωτικούς κινδύνους

Επέστρεψε στην κερδοφορία η Deutsche Bank το 3ο τρίμηνο του 2024, με τις επιδόσεις να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με τα έσοδα να φτάνουν τα 7,5 δισ. ευρώ, έναντι πρόβλεψης για 7,338 δισ. ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη που αποδίδονται στους μετόχους ανήλθαν σε 1,461 δισ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο, έναντι 1,047 δισ. ευρώ που ανέμεναν οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση της LSEG. Πρόκειται για αύξηση 42% από ό,τι ένα χρόνο νωρίτερα και σύμφωνα με τις προσδοκίες.

Το μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Γερμανίας σημείωσε ζημίες 143 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο, διακόπτοντας ένα κερδοφόρο σερί 15 τριμήνων.

Παράλληλα, η Deutsche Bank αύξησε την πρόβλεψή της για τις ζημιές από δάνεια με φόντο την αδύναμη γερμανική οικονομία.

Aύξησε τις προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας αύξησε την πρόβλεψή της για προβλέψεις επισφαλών δανείων για δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες, εν μέσω της αδύναμης εγχώριας οικονομίας.

Οι μετοχές της σημείωναν πτώση 4,9% στις πρώτες συναλλαγές.

Το σερί κερδών 15 τριμήνων της Deutsche διακόπηκε το δεύτερο τρίμηνο, αφού η τράπεζα σχημάτισε μεγάλη πρόβλεψη για τις αγωγές της Postbank.

Έκτοτε, η Deutsche συμβιβάστηκε με ορισμένες από τις υποθέσεις και μείωσε τις προβλέψεις κατά 440 εκατ. ευρώ (475 εκατ. δολάρια), συμβάλλοντας στην ενίσχυση των κερδών.

«Σε αυτούς τους τρεις μήνες, σημειώσαμε σημαντική πρόοδο στο να αφήσουμε πίσω μας τις παλαιές δικαστικές υποθέσεις, ενώ παράλληλα σημειώσαμε κέρδη ρεκόρ στο τρίτο τρίμηνο στις λειτουργικές μας δραστηριότητες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Christian Sewing, σύμφωνα με το reuters.

Η τράπεζα δήλωσε επίσης ότι υπέβαλε αίτηση για επαναγορά μετοχών, μια κίνηση που είχε ανασταλεί λόγω των θεμάτων της Postbank.

Η Deutsche bank αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή της για τις προβλέψεις πιστωτικών ζημιών σε 38 μονάδες βάσης επί των δανείων το 2024, από την προηγούμενη καθοδήγηση που ήταν λίγο πάνω από 30 μονάδες βάσης. Αυτό θα τοποθετούσε τις προβλέψεις για το σύνολο του έτους σε περίπου 1,8 δισ. ευρώ, από 1,5 δισ. ευρώ πέρυσι, δήλωσε ο επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών James von Moltke.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button