πολιτική

Επιτροπή Δεοντολογίας ΣΥΡΙΖΑ: Το έκτακτο συνέδριο αποφασίζει για τους υποψήφιους και κανείς άλλος

Συζήτηση για το ποιος έχει την αποφασιστική αρμοδιότητα για την ανακήρυξη των υποψήφιων προέδρων έγινε σήμερα Τρίτη στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, όπως πληροφορείται το CNN Greece, με το σύνολο των μελών να καταλήγει στο συμπέρασμα, χωρίς πάντως ψηφοφορία, ότι αυτή την έχει το έκτακτο συνέδριο.

Σε αυτό το πλαίσιο, συζητήθηκαν οι ερμηνείες του καταστατικού και τα μέλη της Επιτροπής- δεν ήταν όλα παρόντα, αλλά η πλειονότητά τους- συμπέραναν ότι το έκτακτο συνέδριο αποφασίζει για τους υποψηφίους προέδρους και κανείς άλλος.

Επικαλούνται, μάλιστα, τα άρθρα 20 και 21 του καταστατικού.

Ειδικότερα:

Άρθρο 20, παρ. 4, τρεις τελευταίες σειρές: «Σε περίπτωση άρσης της εμπιστοσύνης της Κεντρικής Επιτροπής από το 50%+1 των μελών της προς τον πρόεδρο συγκαλείται έκτακτο συνέδριο».

Άρθρο 21, παρ. 1: «Ανάμεσα στα τακτικά συνέδρια του κόμματος μπορεί να συγκληθεί έκτακτο συνέδριο με όλες τις αρμοδιότητες του τακτικού».

Άρθρο 20, παρ 2. (Αρμοδιότητες): «Το τακτικό συνέδριο εγκρίνει τις υποψηφιότητες για τη νέα Κεντρική Επιτροπή και τις υποψηφιότητες για την προεδρία του κόμματος».

Υπενθυμίζουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα η Επιτροπή Δεοντολογίας αρχειοθέτησε το αίτημα του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής, Θέμη Μουμουλίδη για διαγραφή του κ. Κασσελάκη.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button