Κόσμος

«Η ντροπή είναι δική τους»: Η Ζιζέλ Πελικό καταθέτει στο δικαστήριο για τους μαζικούς βιασμούς

Το μήνυμα πως δεν είναι τα θύματα ενός βιασμού που θα έπρεπε να ντρέπονται αλλά οι βιαστές, έστειλε στην κατάθεσή της η Ζιζέλ Πελικό, η γυναίκα που έπεσε θύμα μαζικών βιασμών που τους ενορχήστρωνε ο επί δεκαετίες σύζυγός της. 

«Δεν είναι δική μας η ντροπή, είναι δική τους» είπε στο δικαστήριο της Αβινιόν, όπως μετέδωσε το BBC.

«Θέλω όλες οι γυναίκες που έχουν βιαστεί να πουν: Η κα Πελικό το έκανε, μπορώ και εγώ. Δεν θέλω να ντρέπονται άλλο» δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου την Τετάρτη (23/10) υπερασπιζόμενη το αίτημά της για ανοιχτή δίκη και την κατάθεση των βίντεο των βιασμών.

Η 72χρονη γυναίκα πήρε την επιλογή να μιλήσει η ίδια, μετά από αίτημα των συνηγόρων υποστήριξης κατηγορίας που την εκπροσωπούν για να της δοθεί η ευκαιρία να απαντήσει στα στοιχεία και τις μαρτυρίες που έχουν παρουσιαστεί μέχρι στιγμής στη δίκη.

Είπε ότι τις τελευταίες εβδομάδες είχε δει διάφορες συζύγους, μητέρες και αδερφές των κατηγορουμένων να παίρνουν θέση και να λένε ότι οι κατηγορούμενοι ήταν «εξαιρετικοί άνδρες».

«Αυτό είναι ακριβώς αυτό που είχα και εγώ στο σπίτι μου», πρόσθεσε.

«Αλλά ένας βιαστής δεν είναι μόνο κάποιος που συναντάς σε ένα σκοτεινό πάρκινγκ αργά το βράδυ. Μπορεί επίσης να βρεθεί στην οικογένειά σου, ανάμεσα σε φίλους».

Δήλωσε πως έχει «καταστραφεί» και θα πρέπει να ξαναβρεί τον εαυτό της. «Δεν ξέρω αν όλη μου η ζωή θα είναι αρκετή για να καταλάβω» γιατί έγιναν όλα αυτά, πρόσθεσε.

Απευθυνόμενη στον πρώην σύζυγό της είπε: «Μακάρι να μπορούσα να τον αποκαλώ ακόμα Ντομινίκ. Ζήσαμε μαζί για 50 χρόνια, ήμουν μια ευτυχισμένη, ολοκληρώμένη γυναίκα».

«Ήσουν ένας στοργικός σύζυγος, και ποτέ δεν αμφέβαλλα για σένα. Μοιραστήκαμε γέλια και δάκρυα» δήλωσε, εμφανώς συντετριμμένη.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button