Κόσμος

Ισραήλ: Έρευνα για βίντεο που δείχνει στρατιώτες να πετούν Παλαιστίνιους από στέγη

Έρευνα διέταξε την Παρασκευή (20/9) ο ισραηλινός στρατός ύστερα από τα βίντεο που δημοσιοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνουν στρατιώτες του να ρίχνουν νεκρούς Παλαιστίνιους από ταράτσα στη Δυτική Όχθη την Πέμπτη (19/9).

Το περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων Άμυνας (IDF) η οποία άφησε πίσω της επτά νεκρούς, σύμφωνα με την παλαιστινιακή πλευρά, ενώ σημειώθηκαν συγκρούσεις και έντονα πυρά με μαχητές.

Το περιστατικό βιντεοσκοπήθηκε από διάφορες γωνίες από κατοίκους της Καμπατίγια, κοντά στην Τζενίν.

Το βίντεο δείχνει τρεις ισραηλινούς στρατιώτες να στέκονται σε μια ταράτσα. Φαίνονται να σπρώχνουν μία σορό πάνω από την άκρη του κτιρίου. Τα πόδια του πτώματος κολλάνε σε κάτι που φαίνεται να είναι ηλεκτρικά ή τηλεφωνικά καλώδια, και το πτώμα κρέμεται από την άκρη, με το κεφάλι μπροστά. Στη συνέχεια, ένας από τους στρατιώτες απλώνει το χέρι του για να ξεκολλήσει τα πόδια του ατόμου και το σώμα πέφτει στο έδαφος.

Πλησιάζοντας ένα δεύτερο πτώμα στην οροφή, ένας στρατιώτης πιάνει τα χέρια του ατόμου και ένας άλλος τα πόδια. Ταλαντεύουν το πτώμα μπρος-πίσω και μετά το πετάνε. Τέλος, ένας στρατιώτης χρησιμοποιεί τα πόδια του για να κλωτσήσει ένα τρίτο πτώμα από την πλευρά του κτιρίου.

«Πρόκειται για ένα σοβαρό περιστατικό που δεν συμπίπτει με τις αξίες των IDF και τις προσδοκίες από τους στρατιώτες των IDF», ανέφερε ο στρατός σε δήλωσή του στο CNNi. «Το περιστατικό βρίσκεται υπό εξέταση».

Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο,οι στρατιώτες υποχρεούνται να μεταχειρίζονται τα σώματα των εχθρικών στρατιωτών με σεβασμό, να αποτρέπουν τον ακρωτηριασμό τους και να τα επιστρέφουν στην οικογένεια του νεκρού.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button