Κόσμος

Ισραήλ: Πώς έγινε η τρομοκρατική επίθεση – Ο δραματικός απολογισμός και η εξουδετέρωση του δράστη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των ισραηλινών αρχών για το αιματηρό συμβάν, κατά το οποίο φορτηγό έπεσε πάνω σε στάση λεωφορείου στην περιοχή Glilot το πρωί της Κυριακής στο κεντρικό Ισραήλ. Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, οι τραυματίες μέχρι στιγμής φτάνουν τους 33. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται έξι σε κρίσιμη κατάσταση, επτά που φέρουν σοβαρά τραύματα και 20 άτομα που τραυματίστηκαν ελαφρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Times of Israel, πολλοί από τους τραυματίες είναι ηλικιωμένοι που είχαν αποβιβαστεί από λεωφορείο πριν από την επίσκεψη σε κοντινό μουσείο με αφορμή την εθνική ημέρα μνήμης για τους νεκρούς της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου και του πολέμου που ακολούθησε.

Αν και οι πληροφορίες δίνονται στην δημοσιότητα με το σταγονόμετρο, οι αστυνομικές αρχές έκαναν γνωστό ότι οδηγός του φορτηγού αμέσως μετά την επίθεση «εξουδετερώθηκε» από ένοπλους πολίτες στο σημείο.

Το σημείο της επίθεσης ήταν δίπλα σε εμπορικό κέντρο και απέναντι από στρατιωτική βάση στο Γκλιλότ, βόρεια του Τελ Αβίβ. Στο Γκλιλότ βρίσκεται η έδρα της ισραηλινής υπηρεσίας κατασκοπείας Μοσάντ, την οποία η Χεζμπολάχ και το Ιράν ισχυρίζονται ότι έχουν στοχοποιήσει τον περασμένο χρόνο με ξεχωριστές πυραυλικές επιθέσεις.

Τι συνέβη

Όλα ξεκίνησαν όταν στις 10:08 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) το πρωί της Κυριακής, την ώρα που ένα λεωφορείο σταμάτησε στη στάση, έξω από βάση του ισραηλινού στρατού, για να αφήσει επιβάτες, συγκρούστηκε με ένα φορτηγό που έπεσε πάνω στη στάση που βρίσκετια στη λεωφόρο Αχαρόν Γιαρίβ στην Ραμάτ Χασαρόν.

Οι υπηρεσίες του κέντρου άμεσης βοήθειας έσπευσαν στο σημείο για να παράσχουν φροντίδα σε δεκάδες θύματα επιτόπου. Ορισμένοι από τους τραυματίες ήταν παγιδευμένοι κάτω από το λεωφορείο όταν έφτασαν οι Ισραηλινοί τραυματιοφορείς. Όπως έγινε γνωστό από τις αστυνομικές αρχές ο οδηγός του φορτηγού «εξουδετερώθηκε» από οπλισμένους πολίτες.

Τρομοκρατική επίθεση;

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, η αστυνομία αντιμετωπίζει το περιστατικό ως τρομοκρατική επίθεση και στην περιοχή βρίσκονται μεγάλες δυνάμεις για να ερευνήσουν τον χώρο για περαιτέρω στοιχεία.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή Glilot βρίσκεται το αρχηγείο της Mossad, μαζί με αρκετές μονάδες πληροφοριών των IDF, συμπεριλαμβανομένης της υψηλού προφίλ ομάδας πληροφοριών σημάτων Unit 8200.

Τα βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης

Τα βίντεο αποτυπώνουν τις δραματικές στιγμές και την αναταραχή που επικράτησε τη στιγμή που το φορτηγό πέφτει πάνω στην στάση του λεωφορείου.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button