Κόσμος

Καθίσματα αεροπλάνου σε δύο επίπεδα: Η Airbus πειραματίζεται με μια ιδέα που διχάζει

Από πειραματικό σχέδιο ενός φοιτητή, η ιδέα των καθισμάτων αεροπλάνου σε δύο επίπεδα μπορεί σύντομα να φτάσει να γίνει πραγματικότητα.

Η start-up εταιρεία Chaise Longue ανακοίνωσε ότι «διερευνά κάποιες ιδέες σε πρώιμο στάδιο» σε συνεργασία με τον αεροπορικό γίγαντα Airbus.

Ο σχεδιαστής και διευθύνων σύμβουλος της Chaise Longue, Alejandro Núñez Vicente, δηλώνει στο CNNi ότι είναι ευγνώμων που η Airbus βλέπει «τις πραγματικές δυνατότητες των καθισμάτων δύο επιπέδων», ενώ εκπρόσωπος της Airbus επιβεβαίωσε ότι «η Chaise Longue διερευνά κάποιες ιδέες σε πρώιμο στάδιο με την Airbus σχετικά με λύσεις καθισμάτων δύο επιπέδων για εμπορικά αεροσκάφη Airbus».

Κλειστοφοβία, αλλά και έξτρα χώρος

Με τα καθίσματα της Chaise Longue, οι ταξιδιώτες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κράτηση στην επάνω ή στην κάτω σειρά. Και ενώ το χαμηλότερο επίπεδο μπορεί να φαίνεται λιγότερο ελκυστικό στις φωτογραφίες, όσοι κάθονται εκεί θα έχουν περισσότερο χώρο στα πόδια και θα μπορούν να τα τεντώνουν. Το ανώτερο επίπεδο έχει επίσης σχεδιαστεί για να προσφέρει «μεγαλύτερες γωνίες ανάκλισης» και «δυνατότητα έκτασης των ποδιών» σε σχέση με το μέσο κάθισμα της οικονομικής θέσης ενός αεροπλάνου, λέει ο Núñez Vicente.

Το κάτω επίπεδο των καθισμάτων είναι ολίγον κλειστοφοβικό, αλλά δίνει περισσότερο χώρο στα πόδια για όσους το έχουν ανάγκη

CHAISE LONGUE

Το CNNi δοκίμασε τα καθίσματα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ενώ στο χαμηλότερο επίπεδο υπάρχει σίγουρα το ενδεχόμενο κλειστοφοβίας, ο αυξημένος χώρος για τα πόδια θα μπορούσε να αντισταθμίσει την κατάσταση.

Αντιδράσεις στα social media

Ο σχεδιασμός του Núñez Vicente έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αντιδράσεις που κυμαίνονται από αστεία για… πορδές μέχρι καταγγελίες για την απληστία των εταιρειών που θέλουν να στριμώξουν περισσότερους επιβάτες στις καμπίνες των αεροπλάνων.

Ο Núñez Vicente τονίζει ότι δεν προσπαθεί να εξαλείψει εντελώς τα κανονικά καθίσματα των αεροπλάνων. Οραματίζεται μια καμπίνα αεροπλάνου στην οποία η Chaise Longue βρίσκεται στο κέντρο, πλαισιωμένη από δύο σειρές παραδοσιακών αεροπορικών καθισμάτων.

Το γεγονός ότι αυτή η ιδέα θα μπορούσε επίσης «να δώσει στην αεροπορική εταιρεία μια νέα ροή εσόδων ή έναν νέο τρόπο να βγάλει περισσότερα χρήματα από αυτούς τους επιβάτες ή να βάλει περισσότερες θέσεις, είναι απλώς ένα πρόσθετο μπόνους», επιμένει.

Το συνεχιζόμενο ενδιαφέρον της αεροπορικής βιομηχανίας για το σχέδιο, πάντως, υποδηλώνει ότι οι αεροπορικές εταιρείες και οι κατασκευαστές αεροσκαφών δεν ενοχλούνται από τις αντιδράσεις στα social media για το κάθισμα.

«Κάθε καινοτομία έχει πολλές καλές κριτικές αλλά και κακές κριτικές», λέει ο Núñez Vicente, υποδηλώνοντας ότι οι επικριτές δεν επηρέασαν την ανάπτυξη του σχεδιασμού. «Οι αντιδράσεις στα social media είναι σίγουρα ένα μειονέκτημα, αλλά τα πλεονεκτήματα των καθισμάτων σε δύο επίπεδα το ξεπερνούν κατά πολύ».

Με πληροφορίες από: Airbus exploring double-level airplane seat design by Francesca Street, CNN




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button